«Αν περιμένεις την κατάλληλη μέρα, κάποιου είδους σημάδι… αυτό είναι! Σήμερα είναι η μέρα»- Δωρεάν Μαθήματα έμπνευσης απ’ την Όπρα

18:32 12/1/2022 - Πηγή: iPop

Όλα είναι θέμα απόφασης. Αν την πάρεις αυτή την απόφαση θα μετακινήσεις βουνά. Να πάρω απόφαση να αλλάξω δουλειά, να εκφράσω τον έρωτά μου στο κορίτσι ή το αγόρι των ονείρων μου. Πώς να πάρω την απόφαση να κάνω διατροφή! Από Δευτέρα δίαιτα, ποια Δευτέρα; Κλασικό ερώτημα και κλασική ευκαιρία για να μη ξεκινήσουμε τη διατροφή. Να φάμε μέχρι σκασμού μέχρι τη Δευτέρα και μετά όταν έρθει εκείνη η Δευτέρα, να τρέχω να μαζέψω τα ασυμμάζευτα. Κάποιο λάθος έχουμε κάνει. Κάπως λάθος τα βλέπουμε τα πράγματα και γι’αυτό μπαίνουμε συνεχώς στον ίδιο φαύλο κύκλο επαναλαμβάνοντας συνεχώς το ίδιο μοτίβο συμπεριφοράς.

Δεν μπορεί να είναι τόσο δύσκολο. Και από την άλλη, είναι και αυτοί που το καταφέρνουν. Γιατί δεν τις πιάνουμε αυτές τις περιπτώσεις και να πάρουμε παράδειγμα από αυτές παρά μόνο γυρεύουμε δικαιολογίες βλέποντας εκείνους που δεν τα κατάφεραν για να παρατείνουμε με αυτόν τον τρόπο την μη αποφασιστικότητά μας;

Πώς να πάρω την απόφαση να κάνω διατροφή

Η Όπρα Γουίνφρεϊ, ένας άνθρωπος από αυτούς που έχει τη δυνατότητα της επιρροής των άλλων, φαίνεται ότι το 2022 αποφάσισε να μας ξεκουνίσει για τα καλά ξεκινώντας με την κατηγορία Υγεία! Τι εννοώ. Παρατήρησα το Challenge που ξεκίνησε στο Instagram από τις 4/1 όπου έδωσε σε όλους τους καλεσμένους της μπουκάλια με χαραγμένες τις ώρες της ημέρας και στόχο την ενυδάτωση με νερό και συγκεκριμένα 1/2 γαλόνι (σχεδόν 2 Lt) νερό την ημέρα. Σε βιντεάκι τράβηξε όλη την προσπάθεια των καλεσμένων μέσα στη μέρα αλλά και τη δική της.

Αν περιμένεις την κατάλληλη μέρα, την κατάλληλη ώρα, ή κάποιου είδους σημάδι…αυτό είναι. Σήμερα είναι η μέρα.

Όπρα Γουίνφρεϊ

Επίσης μοιράστηκε το πώς αποφάσισε να μην καταναλώσει ό,τι απέμεινε από μια τούρτα που ήταν στο ψυγείο της, αλλά να την πετάξει και να κάνει αμέσως την επανεκκίνηση της διατροφής της.

View this post on Instagram

A post shared by Oprah (@oprah)

View this post on Instagram

A post shared by Oprah (@oprah)

Γιατί πάντα Δευτέρα αρχίζω διαίτα και Τετάρτη την χαλάω

Γυρεύοντας την έμπνευση

Η έμπνευση είναι αυτή που δίνει πνοή στα όνειρά μας, όπως μαρτυρά και η λέξη άλλωστε. Όταν ξεκινάμε το ταξίδι για κάτι που απαιτεί προσπάθεια, κόπο, σπάει κακές συνήθειες που έχουν βρει τον τρόπο τους να παρεισφρήσουν στην καθημερινότητα χωρίς να σημαίνουν κάτι, πρέπει να είμαστε δυνατοί και έχουμε τη δύναμη να αντισταθούμε στο εύκολο, το αυτόματο, το απολαυστικό.

Γιατί κανείς δεν είπε ότι η τούρτα, η σοκολάτα, οι σφολιάτες, οι τηγανιτές πατάτες και οι πίτσες δεν είναι απολαυστικά. Προφανώς και είναι και γι’ αυτό παλεύουμε τόσο να αντισταθούμε στην παρόρμηση να το φάμε ενώ έχουμε δεσμευτεί σε αλλαγή διατροφικών συνηθειών. Με σκοπό πιο υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής, με σκοπό να έχουμε ένα πιο υγιές σώμα και οργανισμό. Τα γράφω πολύ αναλυτικά και ίσως σε κουράζω αλλά αν γράψεις μόνο την απόφαση και τη δέσμευση, χωρίς να την δέσεις με ένα απώτερο σκοπό, μια αξία που σε χαρακτηρίζει ως άνθρωπο, θα το παρατήσεις σχεδόν αμέσως.

Η Όπρα Γουίνφρεϊ, όπως και πάρα πολλοί άλλοι άνθρωποι που έχουν ένα βήμα και μπορούν να επηρεάσουν θετικά τους ανθρώπους, το κάνουν όχι λέγοντας λόγια και μεγάλες κουβέντες. Κανείς δεν πείθεται από τα μεγάλα λόγια αλλά από το παράδειγμά μας. Και η υγεία είναι προτεραιότητα σε όποια ηλικία και αν είμαστε.

Αν ψάχνεις ένα σημάδι, αν ροκανίζεις τις μέρες για να ξανάρθει πάλι Δευτέρα και να μπεις σε πρόγραμμα δεν θα λαμβάνεις ποτέ την απόφαση αυτή. Μόλις την πάρεις και αποφασίσεις να σταματήσεις τη μη λειτουργική συμπεριφορά, δεσμευτείς σε ένα πρόγραμμα, κάνεις τις δράσεις σου, τις διαφορετικές από χθες, τότε θα δεις και αποτελέσματα και ξέρεις όταν αρχίσεις να βλέπεις τα αποτελέσματα τότε δε θα θες να σταματήσεις γιατί θα σου αρέσει όλο αυτό που θα έχεις φτιάξει. Την εικόνα τη μέσα και την έξω.

Βρες τους λόγους σου, το γιατί σου και μην σταματήσεις αν δε σε κάνεις περήφανο. Να θυμάσαι γιατί ξεκίνησες.

Πώς να μάθω το παιδί μου να τρέφεται υγιεινά και mindful

Υ.Γ: Σε περίπτωση που ξεκινήσεις διατροφή και έχεις σπίτι διάφορα πράγματα που δεν επιτρέπονται στο πρόγραμμά σου, όπως στην περίπτωση της Όπρα, μπορείς να δώσεις τα τρόφιμα σε ανθρώπους που χρειάζονται το φαγητό. Παρακαλώ μην πετάξεις φαγητό και τρόφιμα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Αν περιμένεις την κατάλληλη μέρα, κάποιου είδους σημάδι… αυτό είναι! Σήμερα είναι η μέρα»- Δωρεάν Μαθήματα έμπνευσης απ’ την Όπρα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα