Τα πιο εύκολα tips για να προστατεύσεις τα μάτια σου όταν είσαι όλη μέρα μπροστά στον υπολογιστή

14:27 18/2/2021 - Πηγή: iPop

Είσαι όλη μέρα μπροστά στον υπολογιστή με τα μάτια σου να πονάνε στο τέλος της ημέρας ή του 8ωρου; Τι μπορείς να κάνεις και πώς να προστατεύσεις τα μάτια σου;

Στις μέρες μας χρησιμοποιούμε όλοι τους υπολογιστές και εν γένει τις οθόνες όλο και πιο πολύ. Και μπορεί να είναι ωραία η χρήση της τεχνολογίας, όμως ομολογουμένως είναι πολύ κουραστικό να είσαι τόσες ώρες μπροστά από μια οθόνη. Τι μπορείς να κάνεις; Πώς να προστατεύσεις τα μάτια σου; Δε θα σε παιδεύσουμε πολύ, θα σου πούμε μόνο λίγους και καλούς τρόπους για να προστατεύσεις τα μάτια σου απ’ τον υπολογιστή και τις οθόνες.

Τι

μπορούν να πάθουν τα μάτια σου από τον υπολογιστή;

Κάνε συχνά διαλείμματα

Δεν γίνεται να είσαι πολλές ώρες μπροστά απ’ τον υπολογιστή χωρίς να κάνεις ούτε ένα διάλειμμα. Ίσως να έχεις ακούσει ότι υπάρχει ο κανόνας των 20 κι ήρθε η ώρα να τον εφαρμόσεις. Μετά από 20 λεπτά δουλειάς, κάνε 20 δευτερόλεπτα διάλειμμα κοιτάζοντας κάτι που βρίσκεται έξι μέτρα μακριά (20 feet). Φυσικά και στο διάλειμμά σου φρόντισε να μην ασχοληθείς με κάποια άλλη οθόνη όπως το κινητό.

Έχε σωστή στάση σώματος

Η σωστή στάση σώματος δεν κάνει καλό μόνο στην πλάτη, τον αυχένα και γενικά το σώμα σου, αλλά και τα μάτια σου. Τι θέλουμε να πούμε μ’ αυτό; Μην κάθεσαι πολύ κοντά στην οθόνη, αλλά φρόντισε να είναι σε μια ικανοποιητική απόσταση, ενώ αν η φωτεινότητα σου φαίνεται πολύ έντονη και σε ενοχλεί μπορείς να την χαμηλώσεις.

Andrea Piacquadio/PexelsΜην ξεχνάς τον φωτισμό

Το λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι είναι να κάθονται μπροστά απ’ την οθόνη ενώ το δωμάτιο στο οποίο βρίσκονται έχει σκοτεινιάσει. Η οθόνη σου πρέπει να έχει περίπου τον ίδιο φωτισμό με το δωμάτιο. Ακόμα κι αν σκοτεινιάσει, άναψε τα φώτα πολύ απλά.

Ανοιγόκλεινε συχνά τα μάτια σου

Το να ανοιγοκλείνεις τα μάτια σου είναι κάτι που συμβαίνει αυθόρμητα, χωρίς να το ελέγχεις. Ωστόσο, είναι πάρα πολύ σημαντικό να γίνεται συχνά όταν χρησιμοποιείς μια οθόνη, ώστε να υγραίνονται τα μάτια σου και να εμποδίζεται η ξηρότητα κι ο ερεθισμός.

Unsplash/BBH SingaporeΠήγαινε στον οφθαλμίατρο

Όταν βλέπεις ότι ο πόνος δεν περνάει και θεωρείς πως το πρόβλημα ίσως να είναι πολύ πιο σοβαρό, τότε πήγαινε στον οφθαλμίατρο. Ένας ακόμα λόγος για να πας είναι αν έχεις ήδη κάποιο θέμα με τα μάτια, ακόμα και μυωπία, γιατί ίσως να έχει αυξηθεί και αυτό να φταίει που πονάνε τα μάτια και το κεφάλι σου τόσο εύκολα.

Τα συμπτώματα στα μάτια που θέλουν άμεση επίσκεψη στον γιατρό!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα πιο εύκολα tips για να προστατεύσεις τα μάτια σου όταν είσαι όλη μέρα μπροστά στον υπολογιστή εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα