MasterChef: Ο Ιωάννης εκτός εαυτού- Μεγάλη ένταση στην κόκκινη ομάδα και ωμό ψάρι απ’ τους μπλε

11:45 18/2/2021 - Πηγή: iPop

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε το βράδυ της Τετάρτης την πρώτη ομαδική δοκιμασία στο MasterChef 5, η οποία εκτυλίχθηκε με ένταση, τόσο μαγειρική όσο και διαπροσωπική.

Πάμε να πάρουμε όμως τα πράγματα απ’ την αρχή, να δούμε πώς χωρίστηκαν οι ομάδες και ποιο ήταν το περίφημο πλεονέκτημα που είχε ο Νίκος, ως κάτοχος της κάρτας ασυλίας.

Οι δύο ομάδες και το πλεονέκτημα

Οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: Τους μπλε και τους κόκκινους. Ο Νίκος, ως κάτοχος της κάρτας ασυλίας, διάλεξε την ομάδα του, τους μπλε.

Σκοπός

της δοκιμασίας ήταν να φανεί ποιος μπορεί να ηγηθεί μιας ομάδας πραγματικά, χωρίς να κουνήσει καν με το δακτυλάκι του ούτε μια κουτάλα, αλλά και πόσο μπορεί να διαχειριστεί και να διευκολύνει το έργο των υπαρχηγών του και το διαφορετικό τους πιάτο, καθώς μεταφέρουν οι ίδιοι την πληροφορία στους μάγειρες, που αλλάζουν διαρκώς θέση.

Αμέσως μετά, ο Σωτήρης Κοντιζάς αποκάλυψε το πλεονέκτημα στον Νίκο. Ο ίδιος είχε τη δυνατότητα να φτιάξει την ομάδα με την οποία θα μαγειρεύει ως το τέλος του παιχνιδιού στο «MasterChef 5».

Αφού έγινε ο οριστικός διαχωρισμός των ομάδων, έπρεπε να διαλέξουν αρχηγό.

Ο Νίκος επέλεξε στη θέση του αρχηγού να βάλει τον Άλεξ λέγοντας ότι αν κάτι πάει στραβά και αποχωρήσει ο συμπαίκτης του θα τον πειράξει λιγότερο.

Ο Ιωάννης ανέλαβε αρχηγός της κόκκινης ομάδας.

Υπάρχουν ήδη 2 ζευγάρια στο MasterChef 5;

Ο εκνευρισμός στην πρώτη ομαδική δοκιμασία στο MasterChef 5

«Θα πρέπει να έχετε πιάτα με κρέας, ψάρι και γλυκό. Ο κάθε αρχηγός θα ορίσει τρεις υπαρχηγούς. Έναν για κάθε κατηγορία πιάτο. Το κάθε πρωτότυπο πιάτο θα το μαγειρέψει ο υπαρχηγός και το κάθε αντίγραφο θα το μαγειρέψει η υπόλοιπη ομάδα. Οι υπόλοιποι παίκτες θα αλλάζουν θέση κάθε 10 λεπτά. Χρόνος μαγειρικής 80 λεπτά», ανακοίνωσε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Στη συνέχεια, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος εξήγησε:

Οι αρχηγοί μαζί με τους 3 υπαρχηγούς θα πρέπει να βρουν τις ιδέες, να σχεδιάσουν τα πιάτα και όλα αυτά μέσα σε 30 λεπτά. Κατά τη διάρκεια της μαγειρικής οι αρχηγοί θα μπορούν να δοκιμάζουν τα πιάτα σε κάθε πάγκο, αλλά δε θα μαγειρέψουν. Ο υπαρχηγός θα μπορεί να καθοδηγήσει τον παίκτη, αλλά δεν μπορεί να παρέμβει

Ο Ιωάννης ως αρχηγός της κόκκινης ομάδας είχε ένταση σε πολλές στιγμές, ενώ σε κάποια φάση τα έβαλε με τον Διονύση, καθώς ο χρόνος τους πίεζε ασφυκτικά. Μάλιστα, ο ίδιος δεν δίστασε να δείξει τον εκνευρισμό του και προς τους δημοσιογράφους της παραγωγής.

Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, όμως, δεν πήγαν όλα καλά στο τέλος. Αρκετές ήταν οι αστοχίες που γεύτηκαν οι κριτές, με αποκορύφωμα το ωμό ψάρι της μπλε ομάδας.

«Αυτό είναι ωμό… ωμό. Δεν κόβεται!», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς με τον Πάνο Ιωαννίδη και τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να συμφωνούν. «Είναι αδιανόητο».

Την Παρασκευή θα μάθουμε ποια ομάδα κέρδισε:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο MasterChef: Ο Ιωάννης εκτός εαυτού- Μεγάλη ένταση στην κόκκινη ομάδα και ωμό ψάρι απ’ τους μπλε εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα