Τα πιο απροσπέλαστα κτίρια του κόσμου

13:02 22/4/2014 - Πηγή: iPop

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι τα πιο απροσπέλαστα κτίρια του κόσμου και πώς ακριβώς φυλάσσονται; Εμείς το είχαμε μεγάλη απορία και ψάχνοντας βρήκαμε πως δεν είναι μόνο φυλακές ή κτίρια φύλαξης χρυσού! Διάβασε παρακάτω και θα εκπλαγείς όσο και εμείς!

United States Bullion Depository

Γνωστό και ως Fort Knox, είναι ένα οχυρωμένο κτίριο θησαυροφυλάκιο που βρίσκεται δίπλα στο Fort Knox, στο Κεντάκι και χρησιμοποιείται για την αποθήκευση ενός μεγάλου μέρους των επίσημων αποθεμάτων χρυσού

των Ηνωμένων Πολιτειών και περιστασιακά άλλα πολύτιμα αντικείμενα που ανήκουν ή έχουν ανατεθεί στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Το ακριβές ποσό του χρυσού που αποθηκεύονται στο Fort Knox είναι απόρρητο. Με περισσότερους από 4.500 τόνους χρυσού και τον τίτλο της δεύτερης μεγαλύτερης αποθήκης χρυσού στη χώρα, τα μέτρα ασφαλείας του συγκεκριμένου κτηρίου επιβάλλονται να είναι αδιαπέραστα. Τόσο η πόρτα του υπόγειου θαλάμου όσο και η έξοδος κινδύνου έχουν πάχος 54 εκατοστά και είναι φτιαγμένες από τελευταίας τεχνολογίας απροσπέλαστο υλικό. Ωστόσο, εκτός από τα στρώματα φυσικής ασφάλειας, τις κάμερες, τα ναρκοπέδια, τα μικρόφωνα, τους συναγερμούς, τους ηλεκτρικούς φράχτες και τα συρματοπλέγματα, διάφορες στρατιωτικές μονάδες παρέχουν συνολικά πάνω από 30.000 οπλισμένους στρατιώτες, τανκς, ελικόπτερα και τεθωρακισμένα οχήματα να φυλάσσουν το κτίριο.

ADX Florence Supermax Prison

Είναι μια αμερικανική ομοσπονδιακή φυλακή supermax για άνδρες κρατούμενους που βρίσκεται στο Fremont County, του Colorado. Αυτό το υψηλής τεχνολογίας κτίριο στεγάζει μερικούς από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες και τρομοκράτες του πλανήτη. Εξοπλισμένη με 1.400 τηλεχειριζόμενες ατσάλινες πόρτες, αισθητήρες πίεσης επενδυμένος στους διαδρόμους και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, είναι ένα μέρος που σίγουρα κάποιος για να δραπετεύσει θα χρειαστεί και σχέδιο Α” και σχέδιο Β’, Γ’ και πάει λέγοντας…Εκεί βρίσκεται και ο Zacarias Moussaoui, που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς αναστολή από το 200,5 ο οποίος ομολόγησε ότι είναι μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Al Qaeda και έπαιξε κύριο ρόλο στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Svalbard Global Seed Vault

Αυτό το απίστευτο κτίριο στεγάζει ποικιλίες σπόρων φυτών, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η ανθρωπότητα ότι σε περίπτωση μεγάλης καταστροφής δεν πρόκειται να εξαφανιστούν αυτά τα είδη. Την ιδέα αυτή ξεκίνησε ο Cary Fowler με σκοπό να αποθηκεύσει και να διατηρήσει μία ευρεία ποικιλία φυτικών σπόρων από όλο τον κόσμο. Αυτή την στιγμή, ο αριθμός των διαφόρων σπόρων υπολογίζεται στους 720.000, ενώ η χωρητικότητα του θαλάμου ξεπερνά τις 4.500.000 θέσεις. Ο υπόγειος θάλαμος είναι χτισμένος στις Ελβετικές Άλπεις σε μία από τις πιο σταθερές τεκτονικά περιοχές πάνω στη γη, και στα 430 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ακόμα και το λιώσιμο των πάγων δεν θα θέσει σε κίνδυνο το κτίριο αυτό και κατ” επέκταση τους διάφορους σπόρους. Δεν μπορεί κανείς να πάρει σπόρους από το συγκεκριμένο κτίριο, μόνο από τις τράπεζες από τις οποίες προήλθε και μετά από έγκριση της τράπεζας.

Area 51

Ενώ υπάρχουν πολλές θεωρίες ως προς το τι συμβαίνει στην περιοχή 51 με την πιο γνωστή από όλες να είναι εκείνη που αφορά τα πειράματα σε εξωγήινους, το μόνο που ξέρουμε πραγματικά είναι ότι η είσοδος στην περιοχή είναι και αυτή ένα από τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας , καθώς ολόκληρη η περιοχή επιτηρείται από μια ιδιωτική δύναμη ασφαλείας εξοπλισμένη όπως ένας μικρός στρατός. Ωστόσο, με βάση τα ιστορικά στοιχεία, το σενάριο που υποστηρίζουν οι περισσότεροι είναι πως χρησιμοποιείται για την εξέλιξη και τις δοκιμές πειραματικών αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων. Ό,τι από αυτά και να ισχύει, θα σε συμβουλεύαμε να μην επιχειρήσεις να μπεις μέσα, γιατί η ποινή μπορεί να φτάσει και τον έναν χρόνο φυλάκισης.

Federal Reserve Bank of New York

Εκτιμάται ότι περιέχει περίπου 270 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρυσό, περίπου το ένα τέταρτο του συνόλου των προμηθειών του κόσμου. Ο υπόγειος θάλαμος βρίσκεται 80 μέτρα κάτω από το επίπεδο του δρόμου, και φυλάσσεται από τρεις ξεχωριστές ομάδες ασφαλείας. Ωστόσο, για να ανοιχθεί το χρηματοφυλάκιο χρειάζεται 10 άτομα τα οποία γνωρίζουν από ένα και μόνο ένα κομμάτι του συνδυασμού. Και εδώ αναρωτιόμαστε εμείς, τι γίνεται άμα ένας πεθάνει;

Guantanamo Bay Prison, Cuba

Αυτές οι φυλακές βρίσκονται σε νησί το οποίο εξακολουθεί να είναι τεχνικά τμήμα της Κούβας, αν και έχει χρησιμοποιηθεί κατά την τελευταία δεκαετία για να φυλακίσει φερόμενους τρομοκράτες και άλλους βαρυποινίτες. Περιβάλλεται από χιλιάδες νάρκες, και φυλάσσεται από βαριά οπλισμένους στρατιώτες των ΗΠΑ και είναι μία από τις πιο ασφαλείς εγκαταστάσεις στον κόσμο.

The Pentagon

Δεδομένου ότι είναι η έδρα των Ηνωμένων Πολιτειών του Υπουργείου Άμυνας, αυτό είναι χωρίς αμφιβολία ένα απίστευτα ασφαλές κτίριο. Παρά τα μέτρα ασφαλείας που ξεπερνούν το φυσιολογικό, το Πεντάγωνο δέχτηκε επίθεση στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, η οποία άφησε 189 νεκρούς.

Photos: moonconspiracy.wordpress.com, gorillaconvict.com, theguardian.com, regjeringen.no, en.wikipedia.org, cdcr.ca.gov, nypost.com

The post Τα πιο απροσπέλαστα κτίρια του κόσμου appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα