Λεμονόπιτα με μαρέγκα

11:01 22/4/2014 - Πηγή: iPop
Υλικά:

Για τη βάση:

180 γρ. αλεύρι60 γρ. ζάχαρη1 λεμόνι80 γρ. βούτυρο1 κρόκο αυγού

Για την κρέμα:

1 1/2 κούπα νερό1/2 κούπα χυμό λεμονιού200 γρ. ζάχαρη80 γρ. κορν φλάουρ2 λεμόνια60 γρ. βούτυρο3 κρόκους αυγών

Για την μαρέγκα:

4 ασπράδια αυγών120 γρ. ζάχαρηΕκτέλεση:

Σε μία λεκάνη βάζουμε τ’ αλεύρι, τη ζάχαρη και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο. Ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια. Προσθέτουμε τον κρόκο κι προσθέτουμε λίγο κρύο νερό ενώ την ζυμώνουμε ώστε να μην κολλάει στα χέρια μας.

Τυλίγουμε τη ζύμη σε μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο

ψυγείο για 30′.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι και στρώνουμε τη ζύμη για να την ανοίξουμε με τον πλάστη. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα και βάζουμε τη ζύμη την οποία ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15′-20′.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το ξύσμα των λεμονιών. Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού όπου μέσα έχουμε διαλύσει το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Λίγο πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τους κρόκους και το βούτυρο.

Γεμίζω την τάρτα με την κρέμα την οποία έχουμε αφήσει να κρυώσει λίγο

Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια (για την μαρέγκα) τμηματικά μέχρι να δημιουργηθεί μια μαρέγκα. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη κι αφήνουμε να χτυπηθούν τα υλικά μου, μέχρι να σχηματιστεί μια σφτιχτή και λεία μαρέγκα.

Πάνω από τη κρέμα βάζουμε τη μαρέγκα και βάζουμε τη τάρτα στο γκριλ για μερικά λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα η μαρέγκα.

Tip!

Πριν βάλεις την τάρτα στο φούρνο μ’ ένα πηρούνι κάνε μερικές τρύπες στη βάση και τα τοιχώματα για να ψηθεί ομοιόμορφα.

The post Λεμονόπιτα με μαρέγκα appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Αναζητήσεις
lemonopita me maregka
Τυχαία Θέματα