Είμαστε ρατσιστές «από κούνια»;

11:31 22/4/2014 - Πηγή: iPop

Τα μωρά είναι ρατσιστές; Μωρά μόλις 15 μηνών δείχνουν ρατσιστικές προκαταλήψεις κατά την επιλογή μωρών από διαφορετικές φυλές πάνω στο παιχνίδι.

Οι επιστήμονες εξέτασαν την αντίδραση 40 λευκών μωρών 15 μηνών όταν τους μοίραζαν παιχνίδια. Δύο ενήλικες μοίρασαν τα παιχνίδια, ο ένας με δίκαιο τρόπο και ο άλλος με άδικο. Το 70% των μωρών επέλεξε να παίξει με τον ερευνητή που μοίραζε τα παιχνίδια πιο δίκαια. Αλλά αυτό άλλαξε όταν τα μωρά δεν ήταν πλέον μόνο λευκά, αλλά και ασιατικής προέλευσης, και το πείραμα επαναλήφθηκε.

Τα μωρά ήταν πιο πιθανό να ευνοήσουν άτομα που μοιράζονταν τα

ίδια χαρακτηριστικά με τα ίδια. Αυτό σημαίνει ότι ήταν πιο ανεκτικά στην αδικία όταν ένα λευκό μωρό επωφελείτο από τη διανομή των παιχνιδιών. Επέλεγαν το δίκαιο ερευνητή λιγότερο όταν εκείνος έδινε περισσότερα παιχνίδια σε λευκό μωρό αντί για ασιατικής προέλευσης μωρό.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι αυτό υποδηλώνει ότι τα μωρά λαμβάνουν υπόψη τόσο φυλετικά χαρακτηριστικά όσο στοιχεία κοινωνικής ιστορίας, ακόμα και πάνω στο παιχνίδι τους.

Η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Washington Jessica Sommerville είπε: «Αν όλα τα παιδιά νοιάζονταν για τη δικαιοσύνη θα επέλεγαν συστηματικά το δίκαιο ερευνητή, αλλά είδαμε ότι τους ενδιέφερε επίσης η επίπτωση που θα έχει η επιλογή τους στην «ομάδα» τους».

The post Είμαστε ρατσιστές «από κούνια»; appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα