Τα πιο αλλόκοτα έθιμα που επικρατούν σε κάθε γωνιά του πλανήτη την περίοδο των Χριστουγέννων – Ιδιαίτερα ασυνήθιστες παραδόσεις και ιστορίες που δεν περνούν καν από το μυαλό σου

16:12 18/12/2022 - Πηγή: iPop

Η γιορτή των Χριστουγέννων είναι μία παγκόσμια γιορτή, που η κάθε χώρα τη ζει διαφορετικά. Στην Ελλάδα στολίζουμε από νωρίς και τρώμε πολύ, επίσης από νωρίς! Τραγουδάμε, γλεντάμε και ανταλλάσσουμε δώρα. Τα έθιμα των γιορτών ωστόσο και οι παραλλαγές που μπορεί να ισχύουν από χώρα σε χώρα είναι κάτι για το οποίο λατρεύουμε μαθαίνουμε, αφού πολλά πράγματα διαφέρουν από άκρη σε άκρη, σύμφωνα με τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις, τη νοοτροπία, την κουζίνα, το κλίμα, τη θρησκεία και την ιστορία του κάθε λαού.

Έχεις ιδέα πώς

γιορτάζονται τα Χριστούγεννα ανά τον κόσμο; Ταξιδεύουμε σ’ όλες τις χώρες προκειμένου να μάθεις!

Αυτά είναι μερικά από τα πιο περίεργα Χριστουγεννιάτικα έθιμα ανά τον κόσμο1. Ιαπωνία: Το μόνο που θέλω για τα Χριστούγεννα είναι… KFC!

Ξέχνα τη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα. Για πολλούς Ιάπωνες, το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δείπνο είναι Kentucky Fried Chicken.

Λόγω του συνδυασμού μικροσκοπικών ιαπωνικών φούρνων και μιας έξυπνης εκστρατείας μάρκετινγκ που πείθει τους ντόπιους ότι το τηγανητό κοτόπουλο είναι μια παραδοσιακή αμερικανική γιορτή, πρέπει να κάνεις κράτηση για να φας σε ένα KFC εστιατόριο την ημέρα των Χριστουγέννων.

Η ζήτηση είναι τέτοια που έχει δημιουργηθεί μια διαδικτυακή υπηρεσία: «Παράγγειλε το Xmas Family Bucket σου εκ των προτέρων και παράλαβέ το». Το κοτόπουλο σερβίρεται σε ειδική γιορτινή συσκευασία.

Unsplash2. Γουατεμάλα: Πόσο καθαρό είναι το σπίτι σου;

Στη Γουατεμάλα, η καθαριότητα είναι πραγματικά συνδεδεμένη με την ευσέβεια. Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι ο διάβολος και άλλα κακά πνεύματα ζουν στις σκοτεινές, βρώμικες γωνιές του σπιτιού σου.

Ως εκ τούτου, περνούν την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα σκουπίζοντας, μαζεύοντας σκουπίδια και στη συνέχεια συσσωρεύουν τα πάντα σε έναν τεράστιο σωρό έξω. Τέλος, ένα ομοίωμα του διαβόλου τοποθετείται από πάνω και η όλη μάζα πυρπολείται.

Ονομάζεται La Quema del Diablo, το «Burning of the Devil». Η ιδέα για τους κατοίκους είναι να κάψουν όλα τα κακά από την προηγούμενη χρονιά και να ξεκινήσουν μια νέα χρονιά από τις στάχτες.

3. Καράκας: Φόρα τα πατίνια σου

Την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, οι Βενεζουελάνοι παρακολουθούν μια καθημερινή εκκλησιαστική λειτουργία που ονομάζεται Misa de Aguinaldo. Στην πρωτεύουσα, το Καράκας, συνηθίζεται να πηγαίνει ο κόσμος στην εκκλησία με πατίνια.

Unsplash

Τόσο διαδεδομένη είναι η πρακτική που πολλοί δρόμοι στην πρωτεύουσα είναι κλειστοί μέχρι τις 8 το πρωί για να παρέχουν στους πιστούς των Χριστουγέννων μια ασφαλή διέλευση.

4. Ισπανία: Φόρα τα κόκκινα εσώρουχά σου

Στο χωριό La Font de la Figuera κοντά στη Βαλένθια, οι κάτοικοι γιορτάζουν την άφιξη ενός νέου έτους φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους και τρέχουν στους δρόμους. Ένα σημαντικό σημείο αν πρόκειται να συμμετάσχεις και εσύ το επόμενο έτος – το εσώρουχο πρέπει να είναι κόκκινο!

5. Πορτογαλία: Ταΐζοντας τους… νεκρούς

Κατά τη διάρκεια της κονσόδας, της παραδοσιακής γιορτής των Χριστουγέννων στην Πορτογαλία, οι οικογένειες βάζουν μερικές φορές επιπλέον θέσεις στο τραπέζι για τους αποθανόντες συγγενείς.

Πιστεύεται ότι η πρακτική αυτή θα εξασφαλίσει καλή τύχη για το νοικοκυριό. Σε ορισμένες περιοχές αφήνονται ψίχουλα και στην εστία. Και εσύ νόμιζες ότι το να ταΐσεις όλους τους ζωντανούς συγγενείς σου ήταν αρκετά δύσκολο!

Unsplash6. Ιταλία: Εκεί που η μικρή βοηθός του Άγιου Βασίλη είναι μια γριά μάγισσα

Μη μπορώντας να αποδείξει οριστικά την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη, το Βατικανό αποφάσισε να ρίξει το βάρος του σε κάτι με το οποίο είχαν αμέτρητες σχέσεις: μια ηλικιωμένη μάγισσα που ονομάζεται La Befana που μοιράζει δώρα σε παιδιά στην Ιταλία. Η ιστορία λέει ότι οι τρεις μάγοι κάλεσαν τη μάγισσα να τους συνοδεύσει για να δουν το μωρό Ιησού.

7. Γερμανία: Γέμισε τις μπότες σου

Το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου, τα παιδιά στη Γερμανία αφήνουν μια μπότα ή ένα παπούτσι έξω από την πόρτα του υπνοδωματίου τους.

Το πρωί, αν ήταν καλά παιδιά όλη τη χρονιά, θα ξυπνήσουν και θα βρουν τα παπούτσια τους γεμάτα γλυκά. Προφανώς, είναι καλύτερο να αφήσεις έξω το πιο καινούργιο ζευγάρι παπούτσι που έχεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα πιο αλλόκοτα έθιμα που επικρατούν σε κάθε γωνιά του πλανήτη την περίοδο των Χριστουγέννων – Ιδιαίτερα ασυνήθιστες παραδόσεις και ιστορίες που δεν περνούν καν από το μυαλό σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα