Τα νέα γραφεία της Apple θα σε κάνουν να απορείς αν είσαι στη Γη ή στο διάστημα (Photos-Video)

11:43 10/3/2017 - Πηγή: iPop

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε και έτσι τον Απρίλιο αναμένεται να ανοίξουν τα διαστημικά γραφεία της Apple.

Τα σχέδια των γραφείων, τα οποία θα έχουν σχήμα διαστημόπλοιου και περιστοιχίζονται από μια μεγάλη δασική έκταση παρουσιάστηκαν επίσημα από την εταιρεία πριν από λίγες μόνο ημέρες.

Τα ιδιαίτερα αυτά γραφεία αξίζει να τονίσουμε, πως ήταν όραμα του συνιδρυτή της Apple,

Steve Jobs.

Πότε θα είναι έτοιμα;

Η κατασκευή τους έχει υπολογιστεί πως θα πραγματοποιούνταν το 2015 αλλά τελικά θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Όσα ξέρουμε για το Apple Park:

Το φουτουριστικό κτήριο θα φέρει την ονομασία Apple Park και θα βρίσκεται στην Καλιφόρνια.

Μέχρι στιγμής το συνολικό κόστος κατασκευής του εκτιμάται στα 5 δισ. δολάρια, αλλά η εταιρεία δεν έχει ακόμα αποκαλύψει το ποσό το οποίο θα δαπανηθεί.

Πόσος καιρός θα χρειαστεί η μεταφορά των εργαζομένων;

Στις νέες εγκαταστάσεις θα μεταφερθούν 12.000 εργαζόμενοι της εταιρείας και θα χρειαστούν 6 ολόκληροι μήνες.

Όπως έχει γίνει γνωστό όταν θα φτάσουν εκεί οι πρώτοι εργαζόμενοι, αρκετές από τις εργασίες στον χώρο περιμετρικά του κτηρίου θα βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Μέσα στο Apple Park θα υπάρχει και ένα αμφιθέατρο 1.000 θέσεων το οποίο θα φέρει το όνομα του ιστορικού συνιδρυτή της εταιρείας, Steve Jobs και θα βρίσκεται σε ένα λόφο με θέα το κεντρικό κτήριο.

Στις εγκαταστάσεις επίσης περιλαμβάνεται ένα πάρκο, ένα Apple Store, αρκετές καφετέριες, ένα κέντρο επισκεπτών αλλά επίσης και ένα μεγάλο γυμναστήριο στο οποίο θα μπορούν να πηγαίνουν οι εργαζόμενοι.

Οι εξωτερικοί τοίχοι του κτηρίου θα είναι κατασκευασμένοι από τεράστια πάνελ κυρτού γυαλιού και το Apple Park θα τροφοδοτείται από φωτοβολταϊκά πάνελ τα οποία θα βρίσκονται στην οροφή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τον αερισμό του κτιρίου για να μην χρειάζεται θέρμανση ή κλιματισμό τους περισσότερους μήνες του έτους.

Τι είχε πει για το όραμα του ο Steve Jobs;

Το 2011 είχε χαρακτηριστικά αναφέρει:

Το νέο campus της Apple θα είναι το ωραιότερο κτήριο στον κόσμο και θα το επισκέπτονται για λίγες δόσεις έμπνευσης ακόμα και οι φοιτητές της αρχιτεκτονικής

photos:macworld.com,apple.com,9to5mac.com

The post Τα νέα γραφεία της Apple θα σε κάνουν να απορείς αν είσαι στη Γη ή στο διάστημα (Photos-Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα