Τα μαζεύει ο Γιακουμάτος για τη δήλωση για τους ομοφυλόφιλους – Πως την σχολίασε ο Κ. Μητσοτάκης

18:59 19/1/2017 - Πηγή: iPop

Διαστάσεις παίρνει η δήλωση Γιακουμάτου με αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ. Ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον βουλευτή της ΝΔ να ανακαλέσει. Τα μαζεύει ο Γιακουμάκος για τη δήλωση για τους ομοφυλόφιλους.

Με ανάρτηση του στο twitter σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την δήλωση του βουλευτή της ΝΔ, Γ. Γιακουμάτου ότι η ομοφυλοφίλία «είναι κολλητική αρρώστια», χαρακτηρίζοντάς την ατυχή.

«Η δήλωση του κ. Γιακουμάτου ήταν ατυχής. Του ζήτησα να ανακαλέσει & να ζητήσει συγγνώμη απ’ όσους έθιξε. Η Ν.Δ. δεν ανέχεται καμία διάκριση», έγραψε στο λογαριασμό του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η δήλωση του κ. Γιακουμάτου ήταν ατυχής. Του ζήτησα να ανακαλέσει & να ζητήσει συγγνώμη απ' όσους έθιξε. Η Ν.Δ. δεν ανέχεται καμία διάκριση.

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) January 19, 2017

Τα μαζεύει ο Γ. Γιακουμάτος: Ζητώ συγνώμη, έγινε σπέκουλα

Μετά την κατακραυγή αλλά και την επίσημη δήλωση του προέδρου της ΝΔ, ο κ. Γιακουμάτος προχώρησε σε ανασκευή των δηλώσεών του, λέγοντας ότι «επειδή γίνεται μεγάλη σπέκουλα και διαστρέβλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με συνέντευξη που παραχώρησα στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” ξεκαθαρίζω ότι δεν υπήρξα και δεν είμαι ομοφοβικός το οποίο δηλώνω ξεκάθαρα». Ο ίδιος, μάλιστα, πρόσθεσε ότι «δηλώνω ρητά ότι σέβομαι απόλυτα τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου. Το επίμαχο σημείο αναφέρεται σε μια συζήτηση για τα πρότυπα. Είμαι 40 χρόνια ειδικό παθολόγος και δεν θα μπορούσα να πω ποτέ ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια. Έχω ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης και το νομοσχέδιο για την άρση οποιασδήποτε διάκρισης. Για όλους όσους εξαιτίας της παραπληροφόρησης όχι αθώων δημοσιογραφικών οργάνων εθίγησαν ζητώ συγγνώμη».

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτες δηλώσεις που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμου Γιακουμάτουσε ανακοίνωσή του.

«Οι ομοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ., κ. Γιακουμάτου, σύμφωνα με τον οποίο η ομοφυλοφιλία είναι «κολλητική αρρώστια», είναι απαράδεκτες, προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και βρίσκονται εκτός του πλαισίου των αρχών και των αξιών του πολιτισμού μας.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Γιακουμάτο ότι η ισονομία και η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας είναι συνταγματικά θεμελιωμένα δικαιώματα», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει: «Κάθε δημοκρατικός πολίτης, κάθε δημοκρατικό κόμμα οφείλει πάρει θέση. Αναμένουμε άμεσα από τη Ν.Δ. να καταδικάσει τις μισαλλόδοξες δηλώσεις του βουλευτή της».

Αντίδραση και από το ΠΑΣΟΚ

Με ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος Tύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, σχολίασε τη δήλωση του Γεράσιμου Γιακουμάτου πως «η ομοφυλοφιλία είναι κολλητική ασθένεια».

«Το ερώτημα που προκύπτει μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Γιακουμάτου είναι αν ο ρατσισμός και η ομοφοβία για την Ν.Δ. είναι «κολλητική ασθένεια», απλή ίωση ή επιδημία. Την απάντηση οφείλει να την δώσει ο κ. Μητσοτάκης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρηστίδης.

Θεοδωράκης: Αυτό που προέχει είναι τα ψηφαλάκια

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, τις δηλώσεις του Γεράσιμου Γιακουμάτου περί ομοφυλοφιλίας.

«Το διαβάζω και δεν το πιστεύω: “Όταν το παιδί παρακολουθεί παραδείγματα επιτυχημένων ομοφυλόφιλων και βλέπει να ανεβαίνει, να ανεβαίνει… κολλάει. Είναι κολλητική αρρώστια”. Και να το δηλώνει αυτό ένας γιατρός (1η έκπληξη), σήμερα, το 2017 (2η έκπληξη), βουλευτής (3η έκπληξη) με τη νέαΝέα Δημοκρατία – ε, εδώ πια σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος είναι ένας αυθόρμητος άνθρωπος που έχει επαφή με την πραγματικότητα και ελπίζω να βγει και να πει “έκανα λάθος”. Αυτή είναι η μία μου σκέψη, η άλλη είναι ότι τα 2/3 των βουλευτών της ΝΔ είτε απείχαν είτε καταψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης. Αλλά δεν είναι μόνο οι “δεξιοί”. Πολλοί πολιτικοί κρύβονται όταν πρέπει να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και να ανταποκριθούμε στα αιτήματα της ΛΟΑΤ κοινότητας. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καλά για ανακοινώσεις και θεωρίες… Όταν πρέπει να περάσουμε στην πράξη αυτό που προέχει (για πολλούς) είναι τα ψηφαλάκια», έγραψε ο κ. Θεοδωράκης.

Δείτε την επίμαχη δήλωση (στο 8:34)

The post Τα μαζεύει ο Γιακουμάτος για τη δήλωση για τους ομοφυλόφιλους – Πως την σχολίασε ο Κ. Μητσοτάκης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα