Νόμιμη η κάνναβη στην Γερμανία

16:54 19/1/2017 - Πηγή: iPop

Νόμιμη η κάνναβη στην Γερμανία για θεραπευτικούς σκοπούς έπειτα από από ψηφοφορία στο γερμανικό Κοινοβούλιο.

Με ομόφωνη απόφαση υπερψηφίστηκε ο νόμος για χρήση της κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς, από ασθενείς προσβεβλημένους από «σοβαρές» ασθένειες, όπως ορισμένοι καρκίνοι, και εφόσον δεν υπάρχει αποτελεσματική «εναλλακτική θεραπεία», από την Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα,

οι Γερμανοί γιατροί έχουν πλέον την ελευθερία να συνταγογραφούν κάνναβη στους ασθενείς τους που πάσχουν από «σοβαρές παθολογίες» –καρκίνους, επιληψία, σκλήρυνση κατά πλάκας– και δεν μπορούν να ωφεληθούν από «εναλλακτικές θεραπείες». Οι αθσενείς, πλέον, θα έχουν την δυνατότητα να προμηθεύονται από τα φαρμακεία και με συνταγή εκχύλισμα κάνναβης ή αποξηραμένα άνθη του φυτού. Ορισμένοι θα μπορούν επίσης να παραγγέλνουν στο εξωτερικό συνθετικά παράγωγα της κάνναβης, όπως το dronabinol.

Να θυμίσουμε πως η Γερμανία δεν είναι η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που νομιμοποιεί προϊόντα με βάση την κάνναβη. Έχουν προηγηθεί η Αυστρία, η Βρετανία, η Τσεχία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Σλοβενία, η Ισπανία, η Κροατία και η ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με τον νόμο οι ασθενείς δεν αθ επιβαρύνονται με το κόστος της κάνναβης καθώς η κάλυψη της δαπάνης θα γίνεται από τα ασφαλιστικά ταμεία υγείας από τον Μάρτιο.

Στο κοινοβούλιο ο συντηρητικός υπουργός Υγείας Χέρμαν Γκρέχε, ο οποίος ανήκει στη Χριστιανική Κοινωνική Ένωση (CSU) σχολίασε πως θα επιτρέψει τη «βελτίωση» της φροντίδας ασθενών που ακολουθούν αγωγές κατά του πόνου. Από την πλευρά του ο βουλευτής Ράινερ Χάγεκ, μέλος της συντηρητικής Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ τόνισε πως «σήμερα είναι μια ωραία ημέρα», υπογραμμίζοντας, όμως, πως αυτός ο νόμος δεν θα επιτρέψει «να καπνίζει κάποιος τσιγαρλίκια με συνταγή» και δεν σημαίνει επίσης νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση.

The post Νόμιμη η κάνναβη στην Γερμανία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα