Τα διεθνή ΜΜΕ για τη διαρροή της συνομιλίας Βελκουλέσκου- Τόμσεν

10:12 3/4/2016 - Πηγή: iPop

Το γύρο όλου του κόσμου έχει κάνει η αποκάλυψη του Wikileaks σχετικά με το διάλογο της Ντέλιας Βελκουλέσκου με τον Πολ Τόμσεν, ο οποίος αποκαλύπτει τα σχέδια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να λυγίσει τόσο την Ελλάδα όσο και την Ε.Ε. Φυσικά το γεγονός δεν έμεινε ασχολίαστο από τα διεθνή ΜΜΕ.

BBC

Το BBC στην ιστοσελίδα του κάνει

λόγο ότι το ΔΝΤ αναζητά τρόπους προκειμένου να ασκήσει πίεση σε Ελλάδα, Γερμανία και Ε.Ε. προκειμένου να υπάρξει συμφωνία.

Russia Today

To Russia Today από την άλλη κάνει αναφορά στην αντίδραση που υπήρξε από την πλευρά της ελληνικής Κυβέρνησης και γράφει ότι η ελληνική μεριά ζητά εξηγήσεις από το ΔΝΤ, το οποίο «προετοίμαζε πιστωτική κρίση για να αναγκάσει την Αθήνα να υπακούσει».

Reuters

Το Πρακτορείο Reuters γράφει επίσης ότι η Ελλάδα ζητά εξηγήσεις από το ΔΝΤ μετά την αποκάλυψη του Wikileaks για τα σχέδια του ΔΝΤ να απειλήσει να μείνει η Ελλάδα εκτός του ελληνικού προγράμματος.

New York Times

Οι New York Times γράφουν ότι η αποκάλυψη του διαλόγου αποτελεί την απόδειξη της ρήξης μεταξύ Ευρώπης και ΔΝΤ, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για το ελληνικό πρόγραμμα.

The post Τα διεθνή ΜΜΕ για τη διαρροή της συνομιλίας Βελκουλέσκου- Τόμσεν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα