Οι αλήθειες του ΔΝΤ που δεν αρέσουν στους μισούς Έλληνες

Του Θάνου Πασχάλη

Πηγή newpost.gr

Και ξαφνικά σηκώθηκε βοή και κουρνιαχτός με τις «αποκαλύψεις » του ιστότοπου wikileaks από υποκλαπείσες συνομιλίες των στελεχών του Δ.Ν.Τ δηλαδή Τόμσεν ,Βελκουλέσκου κλπ.Τι λένε τα στελέχη του Δ.Ν.Τ;

Αυτό που έλεγαν πάντα,αλλά στους μισούς Ελληνες που ελάχιστα ένιωσαν την κρίση, δεν αρέσουν. Οτι δηλαδή θα πρέπει κι αυτοί να «πληρώσουν» για να βγει η χώρα από την κρίση. Αλλως θα χρειαστεί και 4ο και 5ο μνημόνιο.

Αν δεν ληφθούν αυστηρά μέτρα σε βάρος όσων αμείβονται υπέρ το δέον σήμερα δεν υπάρχει σωτηρία.

Εκτός αν γίνει ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους. Είναι αλήθειες που οι μισοί Ελληνες δεν θέλουν να ακούσουν(γιατί καλοπερνάνε) και οι άλλοι μισοί (οι εξαθλιωμένοι) δεν πολυνοιάζονται διότι πλέον δεν έχουν τίποτε να χάσουν. Ποιοι είναι αλήθεια οι μισοί Ελληνες που καλοπερνάνε και δεν θέλουν να χάσουν τη βολή τους;

Οι άλλοι μισοί είναι ως γνωστόν το 1,5 εκ.των ανέργων, η μεγάλη πλειοψηφία των ιδιωτικών υπαλλήλων,οι πτωχευμένοι μαγαζάτορες και ελεύθεροι επαγγελματίες,οι χαμηλόμισθοι συνταξιούχοι κλπ. Ας απαριθμήσουμε μερικά παραδείγματα της εύπορης Ελλάδας (γκρινιάζει και αυτή αλλά δεν μπορεί να δει ότι από κάτω της υπάρχουν και δικά της παιδιά χωρίς δουλειά η με δουλειά αλά Κίνα ).

* Υπάλληλοι ΔΕΚΟ που αμείβονται με 1500 ευρώ και διχίλιαρα το μήνα.(χθές νεαρός εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα μου είπε ότι παίρνει 350 ευρώ το μήνα για 5ωρη απασχόληση και σφίχθηκε το στομάχι μου από στενοχώρια) .Στην κατηγορία του ανήκουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με μερική απασχόληση και εκ περιτροπής εργασία που αμείβονται με τέτοιους εξευτελιστικούς μισθούς. Οταν πληρώνονται και όσο εργάζονται.

* Οι 900.000 συνταξιούχοι (1 στους 3 )που λαμβάνουν σύνταξη άνω των 1.100 ευρώ το μήνα,οι περισσότεροι από τα 50 τους και μάλιστα αρκετοί από αυτούς συμπληρώνουν σε αυτά κι άλλα με μαύρη εργασία.

* Αρκετές χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων που λαμβάνουν πολύ πάνω από 1.000 ευρώ το μήνα.Να μας πουν κάποια στιγμή τι ποσοστό αντιπροσωπεύουν στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων. (στον ιδιωτικό τομέα μόλις το 15% παίρνει πάνω από 1000 ευρώ).

Σύμφωνα με έρευνα ο μισός μισθός στο δημόσιο είναι ανώτερος κατά 42% του μέσου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

* Οι περίπου 200.000 εισοδηματίες που τους φορολογούν ελάχιστα για τα εισοδήματά τους από ενοίκια ακινήτων κλπ.που στην ουσία πρόκειται για παρασιτικά εισοδήματα καθώς δεν προέρχονται από εργασία.

* Μερικές δεκάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι (ελεύθεροι επαγγελματίες,μαγαζάτορες κλπ) που χάρις στην ακατάσχετη φοροδιαφυγή τους οικονομάνε αρκετά κι ας δηλώνουν ψιχία στην Εφορία.Από την άλλη αρκετές δεκάδες χιλιάδες άλλοι πεινάνε και έχουν βουτηχτεί στα χρέη.

* 55.000 οι εκατομμυριούχοι στην Ελλάδα.Πότε πλήρωσαν,πως τα έβγαλαν και τι πληρώνουν σήμερα;

Σε αυτούς και πολλούς άλλους από τη μισή Ελλάδα που καλοπερνάει το Δ.Ν.Τ ζητάει να μπει «μαχαίρι»(η άλλη μισή έτσι κι αλλιώς φτώχυνε). Και αυτοί είναι που δεν τους αρέσουν οι αλήθειες και αυτά που ζητά το Δ.Ν.Τ.

The post Οι αλήθειες του ΔΝΤ που δεν αρέσουν στους μισούς Έλληνες appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα