Τα χαρτιά της ξεδιπλώνει η Μέι- Ποιος ο στόχος της Κυβέρνησης της;

16:27 21/11/2016 - Πηγή: iPop

Τους όρους της σχέσης που επιθυμεί να έχει πλέον με τον επιχειρηματικό κόσμο της Βρετανίας έθεσε επί τάπητος η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, σε άρθρο της που δημοσιεύθηκε στους Financial Times.

Η Τερέζα Μέι έκανε λόγο για μια «νέα βιομηχανική στρατηγική» η οποία, όπως τόνισε περιλαμβάνει τον χαμηλότερο φόρο για τις επιχειρήσεις μεταξύ των χωρών του G20.

Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας σημειώνεται ότι «υποσχέθηκε κρατικές επενδύσεις για την τόνωση της παραγωγικότητας, αλλά επίσης και

μείωση του φόρου επιχειρήσεων». Την ίδια στιγμή, ζήτησε ως αντάλλαγμα κοινή αντιμετώπιση των στρεβλώσεων του καπιταλισμού και πιο ισότιμη κατανομή των οφελών αυτού.

«Η Βρετανία θα είναι ο παγκόσμιος προορισμός για επιστήμονες, νεωτεριστές και επενδυτές τεχνολογίας. Θα επενδύσουμε ένα πρόσθετο ποσό 2 δισεκατομμυρίων κάθε χρόνο σε έρευνα και ανάπτυξη έως το τέλος της τρέχουσας κοινοβουλευτικής θητείας. Θα συστήσουμε ένα ταμείο Πρόκλησης Βιομηχανικής Στρατηγικής για να στηρίξουμε την επιστημονική έρευνα και την ανάπτυξη τεχνολογιών όπως η ρομποτική, η τεχνητή νοημοσύνη και η βιομηχανική βιοτεχνολογία. Θα επανεξετάσουμε επίσης το φορολογικό καθεστώς μας για να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίξουμε την καινοτομία» επισήμανε στο άρθρο της η Τερέζα Μέι και συμπλήρωσε:

Πρέπει να αναγνωρίσουμε πως όταν μια μικρή μειοψηφία επιχειρήσεων και επιχειρηματικών προσωπικοτήτων μοιάζουν να κοροϊδεύουν το σύστημα και να λειτουργούν με διαφορετικούς κανόνες, το κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ επιχειρήσεων και κοινωνίας διαλύεται – και η φήμη της επιχειρηματικότητας συνολικά υπονομεύεται

Κατά τη διάρκεια ομιλία της στο συνέδριο του CBI που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, η Βρετανίδα Πρωθυπουργός επίσης εξήγησε ότι «η κυβέρνησή της πιστεύει στον καπιταλισμό και στην επιχειρηματικότητα» και πρόσθεσε: «Αν στηρίζουμε τις ελεύθερες αγορές, όπως το κάνουμε, τότε πρέπει να διατηρήσουμε την πίστη σε αυτές», συνέχισε και επισήμανε ότι αν υπάρχουν αρκετοί που νιώθουν ότι δε μετέχουν της ευημερίας που παράγεται και μια μικρή μειοψηφία που υπονομεύει την πίστη στην επιχειρηματικότητα, τότε λύση είναι η μεταρρύθμιση, κυρίως μέσω της στήριξης όσων έχουν πιο χαμηλό εισόδημα».

The post Τα χαρτιά της ξεδιπλώνει η Μέι- Ποιος ο στόχος της Κυβέρνησης της; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα