Ποιες είναι οι φθηνότερες πόλεις για να ζεις στην Ευρώπη; Κι όμως! Οι δύο είναι στην Ελλάδα

15:51 21/11/2016 - Πηγή: iPop

Αν και οι πολίτες στη χώρα μας υποφέρουν γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις βασικές υποχρεώσεις τους δύο πόλεις της βρίσκονται ανάμεσα στις φθηνότερες χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την ιστοσελίδας οικονομικών ερευνών και ευρέσεως εργασίας, Glassdor, και φέρει τον τίτλο «Ποιες χώρες στην Ευρώπη προσφέρουν το καλύτερο βιοτικό επίπεδο», η Αθήνα και Θεσσαλονίκη

παρουσιάζονται ανάμεσα στις επτά πιο φτηνές Ευρωπαϊκές πόλεις για να ζήσει κανείς.

Στην έρευνα συμπεριλαμβάνονται επτά χώρες και δίνονται πληροφορίες για τους ανθρώπους που θέλουν να βρουν ένα μέρος να ζουν και με καλές προοπτικές απασχόλησης.

Ποιες είναι οι επτά φθηνότερες πόλεις για να ζήσει κανείς στην Ευρώπη;

Βαρκελώνη: Πρόκειται για την έβδομη πιο πυκνοκατοικημένη αστική περιοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Προσελκύει επαγγελματίες και τουρίστες από όλο τον κόσμο, αλλά το κόστος διαβίωσης εξακολουθεί να είναι χαμηλά σε σύγκριση με τους μισθούς.

Λισαβόνα: Η Glassdoor λέει ότι ο μέσος ονομαστικός μισθός στην Πορτογαλία είναι μόνο περίπου 15.500 δολάρια, αλλά επίσης είναι χαμηλές οι τοπικές δαπάνες διαβίωσης.

Αθήνα: Η πόλη μπορεί να συγκλονίστηκε από την μαζική ανεργία και την προσφυγική κρίση, αλλά αν έχετε μια δουλειά, η Αθήνα είναι αρκετά φθηνή για να ζήσετε.

Tallinn: Το κόστος διαβίωσης στην πόλη είναι απίστευτα μικρό και θεωρώντας ότι είναι η πολιτική και οικονομική πρωτεύουσα της Εσθονίας, οι μισθοί βρίσκονται σε άνοδο.

Θεσσαλονίκη: Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα. Είναι δίπλα στη θάλασσα και αποτελεί ένα σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο για τη χώρα, παρέχοντας πολλές θέσεις εργασίας. Είναι επίσης ένα τουριστικό hotspot – χάρη στα μουσεία και στα ιστορικά μνημεία της.

Porto: Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας είναι περίπου 70% φθηνότερη για να ζήσουν οι πολίτες συγκριτικά με την Νέα Υόρκη.

Tartu: Η όμορφη πόλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην Εσθονία. Θεωρείται από τη χώρα ως «πνευματικό κεφάλαιο» λόγω του ότι εκεί βρίσκεται το παλαιότερο και πιο φημισμένο πανεπιστήμιο της χώρας, το Πανεπιστήμιο του Tartu.

The post Ποιες είναι οι φθηνότερες πόλεις για να ζεις στην Ευρώπη; Κι όμως! Οι δύο είναι στην Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα