Τα αγκάθια της συμφωνίας και η βόμβα Τόμσεν για μέτρα ύψους 9,5 δις ευρώ

08:33 12/2/2016 - Πηγή: iPop

Μπορεί το Γ. Ντάισελμπλουμ να έκανε λόγο για μια καλή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Θεσμών, ωστόσο, υπογράμμισε και τα τρία αγκάθια της συμφωνίας. Την ίδια στιγμή, ο Πολ Τόμσεν με άρθρο που δημοσίευσε το βράδυ της Πέμπτης κάνει γνωστό πως το Ταμείο ζητά την λήψη μέτρων από την Ελλάδα ύψους 9,5 δις.

Συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, δημοσιονομικά ζητήματα και το ταμείο για την αξιοποίηση

της περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου, είναι τα αγκάθια της συμφωνίας, όπως τόνισε ο Γ. Ντάισελμπλουμ μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup το βράδυ της Πέμπτης.

Ο ίδιος έκανε λόγο για καλή συνεργασία με την Ελλάδα, όμως χρειάζεται δουλειά στα παραπάνω ζητήματα.

Ο Πιερ Μοσκοβισί από την άλλη έκανε λόγο για δύσκολες, αλλά αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Ακόμα εξέφρασε την ελπίδα να τελειώσουν όλα μέχρι το… Πάσχα των Καθολικών, δηλαδή τέλη Μαρτίου.

Τόμσεν: Μέτρα 9,5 δις ευρώ

Σε νέα παρέμβασή του στο προσωπικό του ιστολόγιο εξαπολύει ρουκέτες καθώς ζητεί να ληφθούν μέτρα περίπου 9,5 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2019 που λήγει το τρίτο μνημόνιο.

«Για να πετύχει τον φιλόδοξο μεσοπρόθεσμο στόχο της για πρωτογενές πλεόνασμα 3½ τοις εκατό του ΑΕΠ, η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει μέτρα της τάξης περίπου του 4-5 τοις εκατό του ΑΕΠ. Δεν μπορούμε να δούμε πώς μπορεί να το πετύχει αυτό η Ελλάδα χωρίς σημαντικές εξοικονομήσεις στις συντάξεις».

Όσες μεταρρυθμίσεις και να γίνουν, δεν θα μπορέσουν να καταστήσουν το Ελληνικό χρέος βιώσιμο χωρίς την ελάφρυνση του, και από την άλλη μεριά, όσες ελαφρύνσεις του χρέους και να γίνουν δεν θα μπορέσουν να καταστήσουν βιώσιμο το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα χωρίς ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις, αναφέρει σε σημείο του άρθρου του ο Πολ Τόμσεν.

The post Τα αγκάθια της συμφωνίας και η βόμβα Τόμσεν για μέτρα ύψους 9,5 δις ευρώ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα