Υπερψηφίστηκε από 154 η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

01:01 12/2/2016 - Πηγή: iPop

Χωρίς εκπλήξεις υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

154 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ (153 της συγκυβέρνησης και ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος), 102 καταψήφισαν ενώ 14 δήλωσαν παρόντες.

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από την ψηφοφορία.

Η

τροπολογία του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά που καθορίζει μεταξύ άλλων τέσσερις πανελλαδικές τηλεοπτικές άδειες τέθηκε σε ονομαστική ψηφοφορία.

Σημειώνεται ότι προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Ο λαός έδωσε στην κυβέρνηση σαφή εντολή και στήριξη προκειμένου να συγκρουστεί με τα συμφέροντα και το κατεστημένο, να συγκρουστεί και να πολεμήσει τα συστήματα διαπλοκής και διαφθοράς», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε δριμεία κριτική στα κόμματα που κάλυπταν την ασυδοσία των μη αδειοδοτούμενων Μέσων Ενημέρωσης για 27 χρόνια, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση έχει εντολή να συγκρουστεί με το κατεστημένο και να καθαρίσει τη χώρα από τις εστίες παραβατικότητας και ανομίας, των κρατικοδίαιτων και διαπλεκόμενων που πλούτισαν στην πλάτη των εργαζόμενων και των συνταξιούχων που δίνουν το αίμα τους για να βγούμε από την κρίση.

Αναφέρθηκε στη Siemens που έδινε ποσοστό κατευθείαν από τα κέρδη της στα κόμματα, λέγοντας ότι «όταν έρχονταν οι λίστες καταθετών του εξωτερικού, οι προηγούμενες Κυβερνήσεις φρόντισαν να τις χώνουν σε κάποια συρτάρια για να μη γίνονται έλεγχοι».

«Ξεκινάμε τον διαγωνισμό για τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας», επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι «αν πηγαίναμε σε διαγωνισμό με απεριόριστο αριθμό αδειών, όλες οι προσπάθειες θα έβγαιναν άγονες». Πρόσθεσε ότι με βάση τα ευρωπαϊκα δεδομένα οι τέσσερις άδειες που προτείνουμε είναι πολλές.

Η Ελλάδα ευρωπαϊκή χώρα θα παραμένει, ευρωπαϊκή μπανανία δεν θα επιτρέψουμε να γίνει, τόνισε, απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία.

Eπίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό πως δημιουργεί το δικό του σύστημα διαπλοκής και επαναφέρει τη χώρα στο κλίμα της πολιτικής αβεβαιότητας.

Στην παρέμβασή του στη συζήτηση για τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών, ο Πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ασκήσεις αποπροσανατολισμού από την πλευρά της κυβέρνησης την ώρα που, όπως είπε χαρακτηριστικά, η οικονομία βρίσκεται σε τέλμα, η κοινωνία σε αναβρασμό, υπάρχει πολιτική αβεβαιότητα με ευθύνη της κυβέρνησης, το σύνταγμα παραβιάζεται και οι αποφάσεις για τη χώρα, όπως η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο λαμβάνονται ερήμην του λαού.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι το κόμμα του θα υπερασπίζεται την ελεύθερη ενημέρωση του ελληνικού λαού και την ελεύθερη αγορά πάντα υπό τον έλεγχο της συνταγματικά κατοχυρωμένης ανεξάρτητης αρχής τονίζοντας ότι σκοπός του κ.Τσίπρα είναι να καταστήσει κ. Παππά τον απόλυτο κυρίαρχο των μέσων ενημέρωσης.

«Επιδιώξατε να χειραγωγήσετε ανεξάρτητες αρχές, παρακάμψετε κάθε έννοια αξιοκρατίας στη δημόσια διοίκηση, επισπεύσατε κρίσεις στην ΕΛΑΣ, νομοθετείτε μόνο με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τώρα καταργείτε το ΕΣΡ», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη, η διάταξη που προωθεί η Κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει τα θεσμικά αντανακλαστικά των Βρυξελλών, επιβαρύνοντας το κλίμα για τη χώρα μας.

Κλείνοντας, ο Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη Γαλλική Επανάσταση λέγοντας ότι τότε επιτρεπόταν σε κάθε γειτονιά μια εφημερίδα με εξαίρεση το Παρίσι, όπου επιτρέπονταν τέσσερις λέγοντας χαρακτηριστικά τι σύμπτωση.

Σημειώνεται ότι η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών αντιδρώντας στην τροπολογία του κ.Παππά είχε εξαγγείλει στάση εργασίας έως τη μία μετά τα μεσάνυχτα σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και το ΑΠΕ.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις όλων των πολιτικών αρχηγών στα προηγούμενα θέματα.

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Υπερψηφίστηκε από 154 η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα