Τα 2 hacks από το TikTok για να έχεις πάντα οργανωμένο και τακτοποιημένο σπίτι

17:01 16/1/2023 - Πηγή: iPop

Είμαι ένα organizing freak που ψάχνω με μανία κόλπο στο TikTok που θα με βοηθήσει να οργανώσω επιτέλους το σπίτι μου χωρίς να μου πάρει άπειρες ώρες και χωρίς να βρεθώ αντιμέτωπη με διλήμματα τι να κρατήσω, τι να πετάξω και πώς να οργανώσω τον κάθε χώρο του σπιτιού ώστε να είναι πάντα τακτοποιημένο το σπίτι μου.

Το κόλπο στο TikTok που θα σε οργανώσει μια για πάντα

Θυμάμαι όταν πρωτοάνοιξα το δικό μου σπίτι, που έμπαινα μέσα και ήταν εντελώς άδειοι οι χώροι. Το υπόγειο ελεύθερο, οι ντουλάπες μισογεμάτες, τα

συρτάρια και οι χώροι ανέπνεαν. Όχι ότι σήμερα θα βρεις παραφορτώματα στις επιφάνειες, αλλά μετά από τόσα χρόνια αυξάνονται τα πράγματα όπως και να το κάνουμε. Ειδικά σήμερα που έχω και δύο παιδιά, έχουν και εκείνα τα δικά τους πράγματα.

Το θέμα με την καθαριότητα του σπιτιού είναι άμεσα συνυφασμένο με την οργάνωση του σπιτιού. Δεν ξέρω αν έχεις ακουστά τον όρο clutter, που νομίζω ότι είναι ο πιο δόκιμος όρος για να περιγράψει την ακαταστασία. Το clutter δεν καθαρίζεται. Είναι αδύνατον να κάνεις γενική καθαριότητα ή ακόμα και την εβδομαδιαία αν υπάρχει clutter στις επιφάνειες.

Το απόλυτο κόλπο στο TikTok

Το Tiktok είναι τέλειο γιατί δεν ξέρεις τι θα σου πετάξει το fyp μπροστά σου. Όπως εγώ προχθές ανακάλυψα αυτήν εδώ την Professional organizer, ναι υπάρχει στο εξωτερικό αυτό το επάγγελμα και σε κάποια άλλη ζωή σίγουρα αυτό το επάγγελμα θα κάνω.

Το απίστευτο λοιπόν με την Kayleen Kelly είναι ότι κάνει αυτό το επάγγελμα ενώ έχω ADHD. Η οργάνωση του σπιτιού χρειάζεται μια σχετική συγκέντρωση και αφοσίωση, για όση ώρα αποφασίσεις να τελειώσεις. Αν δεν μπορείς να συγκεντρωθείς να κάνεις τη δουλειά πώς θα τελειώσει; Ξεκινάς να φτιάξεις ένα συρτάρι, ξαφνικά θυμάσαι ότι έχεις αφήσει ανοιχτό το μάτι, μετά από λίγο χτυπάει το κινητό και πας να το δεις, μετά πας ξανά στο συρτάρι και στο τέλος το κλείνεις και δεν ξανασχολείσαι με αυτό ποτέ.

PexelsΟ κανόνας των 3 δευτερολέπτων

Το μυστικό που σώζει αυτούς που έχουν ADHD/ΔΕΠΥ αλλά και γενικά όσους είναι keepers και δεν αντέχουν να αποχωριστούν υλικά πράγματα. Ξεκινάς να κάνεις οργάνωση κάποιου χώρου, ας πούμε της κουζίνας. Πόσες κούπες έχεις στο ντουλάπι σου και πόσες από αυτές χρησιμοποιείς καθημερινά; Αυτή ήταν μια εισαγωγική ερώτηση αλλά μπορεί να πάει για όλα τα αντικείμενα που έχεις στην κουζίνα αλλά και σε όλους τους χώρους. Πόσα πιάτα, πόσα ρούχα, παπούτσια, τσάντες, σημειωματάρια, πράγματα που δεν χρησιμοποιείς όλες τις ημέρες. Κάποια από αυτά έχεις να τα χρησιμοποιήσεις χρόνια.

Πάμε να δούμε τι ορίζει ο κανόνας αυτός; Πιάνεις ένα αντικείμενο και πρέπει να αποφασίσεις μέσα σε 3 δευτερόλεπτα, το κρατάω ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Αν πεις ναι σημαίνει ότι το κρατάς, το θες, Αν πεις όχι φεύγει πάει στον κουβά donate ή πουλάω ή δίνω. Αν όμως δεν μπορείς να αποφασίσεις, τότε αυτή είναι μια αυτόματη απόφαση ναι. Δεν είσαι έτοιμη να αφήσεις αυτό το αντικείμενο.

@kayleenkellyorganize

How to Declutter In 3 Seconds: Yes = Keep | No = Go | If You Hesitate For More Than 3 Seconds It’s An Automatic Keep!this technique allows you to make quick and confident decisions by being SEEING everything you have and making informed decisions without any fear of mistakes or regret. This technique gets you QUICK results by focusing on the things you DON’T care about purging instead of the things you do. Try it out! #howtodeclutter #declutterwithme #organizationtiktok #3secondruledeclutter #3secondrulekayleenkelly #kayleenkelly #core4method #adhdtips #adhdorganization #adhdinwomen #adhddecluttering #core4methodkayleenkelly #neurodivergenttips #neurodivergenttiktok #cleantok

♬ Paper Birds (3 min) – Jordan Halpern Schwartz

Αυτή είναι μια εγγυημένη λύση να λαμβάνεις γρήγορα αποφάσεις. Πραγματικά είναι μόνο 3 δευτερόλεπτα. Επίσης εδώ δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι πρέπει να μην είναι όλες οι απαντήσεις ναι, αν θες να κάνεις ξεκαθάρισμα.

Η μέθοδος των 4 βημάτων (4 C) Clear Out : Βγάλε τα πάντα έξω. Διώξε τα σκουπίδια (αργότερα θα γίνει η κατηγοροποίηση).Categorize: Φτιάξε γκρουπ με τα πράγματα που πάνε μαζί. Τα ποτήρια μαζί, τα πιάτα μαζί, οι κούπες μαζί κλπ.Cut-Out: Κάνε Declutter χρησιμοποιώντας των κανόνα των 3 δευτερολέπτων. Contain: Δημιούργησε χώρο για κάθε τι που έμεινε στο σπίτι σου. Βάλε τα όμοια πράγματα σε καλάθια ή κουτιά.

Έχοντας κάθε πράγμα το δικό του χώρο εγγυημένα η ακαταστασία δεν θα συσσωρεύεται. Η οργάνωση γίνεται παιχνιδάκι.

@kayleenkellyorganize

The 4 Steps You Need to Declutter & Organize: 1 Clear Out – remove trash and any items that don’t belong (set them in the area they do belong to be addressed later). 2 Categorize – group like items together so you can see what and how much you have. 3 Cut-Out – Declutter using my 3 Second Rule. 4 Contain – create your layout and give everything a home. Finishing up this project: a shoe cubby and new hangers! #howtodeclutter #professionalorganizer #homeorganization #howtoorganize #adhdorganization #organizingtiktok #adhdtips #neurodivergent #core4method #declutter3secondrule #3secondruledeclutter #3secondrulekayleenkelly #declutterkits #cleantok #cleaningtiktok #roommakeover #roomtransformation #bedroommakeover #closermakeover #bedroomorganization #closetorganization

♬ inspirational acoustic guitar piano ( ambient background instrumental music calm – megamusic Ένα δωμάτιο τη φορά

Η οργάνωση είναι κάτι που ειδικά τώρα που είμαστε στις αρχές του έτους μας βοηθά πολύ. Ξεκινάς με άλλον αέρα τη χρονιά αν έχεις ξεφορτωθεί τόσα άχρηστα πράγματα. Κάθε μέρα βάλε ως στόχο να ξεκαθαρίσεις ένα δωμάτιο μέχρι να τελειώσεις όλο το σπίτι.

Αυτό το κόλπο στο TikTok , με έπεισε και σήμερα κιόλας λέω να το δοκιμάσω.

3 λογαριασμοί στο TikTok που θα σε σηκώσουν από τον καναπέ και θα θες να καθαρίσεις τώρα

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα 2 hacks από το TikTok για να έχεις πάντα οργανωμένο και τακτοποιημένο σπίτι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα