Ο σκύλος σου γλείφει εμμονικά τα πάντα; Αυτό είναι το red flag που πρέπει να σε ανησυχήσει

13:24 16/1/2023 - Πηγή: iPop

Εάν έχεις σκύλο, ξέρεις πως οι τριχωτοί μας φίλοι λατρεύουν να γλείφουν διάφορα αντικείμενα, από τα παιχνίδια τους, τον εαυτό τους, ακόμα και το πρόσωπό σου ως ένδειξη αγάπης. Όταν, όμως, ο σκύλος σου γλείφει τα πάντα με έναν εμμονικό τρόπο, θα μπορούσε να είναι σημάδι ενός υποκείμενου προβλήματος υγείας. Πώς μπορείς να το καταλάβεις και να τον προστατέψεις;

Αυτή είναι η εξυπνότερη ράτσα σκύλου στον κόσμο!(Μπορεί και να την περίμενες)

Γιατί ο σκύλος μου γλείφει συνέχεια;

Τις περισσότερες φορές, όταν ένας σκύλος

γλείφει τα πάντα, δεν αποτελεί σημάδι μιας σοβαρής κατάστασης υγείας, αλλά ο τρόπος του να εκφράζεται και να αισθάνεται τον κόσμο γύρω του. Οι συνήθεις λόγοι για τους οποίους ένας σκύλος μπορεί να γλείφει υπερβολικά είναι για να διασκεδάσει, να ηρεμήσει ή απλώς να δείξει στοργή για το άτομο ή το κατοικίδιο που γλείφει. 

Εάν ο σκύλος σου σε γλείφει, ίσως είναι μία ένδειξη για αναζήτηση προσοχής, μια δύναμη συνήθειας ή μπορεί απλώς να του αρέσει η γεύση αυτού που γλείφει. Για παράδειγμα, αν παρατηρήσεις ότι ο σκύλος σου γλείφει περισσότερο το δέρμα σου αφού επιστρέψεις στο σπίτι από το γυμναστήριο, είναι πιθανό να του αρέσει η γεύση του ιδρώτα σου. Ή αν ο σκύλος σου σου δίνει περισσότερα φιλιά αφού λείπεις για ώρες, είναι πιθανό απλά να είναι χαρούμενος που σε βλέπει.

Πώς μπορείς να σταματήσεις το εμμονικό γλείψιμο του σκύλου σου;

Ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσεις τον σκύλο σου να σταματήσει να γλείφει τα πάντα είναι να ανακατευθείνεις την προσοχή του. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εκπαίδευση «θετικής ενίσχυσης» για να ενθαρρύνεις τον σκύλο σου να σταματήσει να γλείφει και δώσε του άλλες δραστηριότητες για να παραμείνει απασχολημένος.

Οι μακρινοί περίπατοι, τα παιχνίδια και οι λιχουδιές είναι πολύ καλές επιλογές!

Unsplash

Τα σπουδαιότερα μαθήματα ζωής που μας διδάσκουν τα κατοικίδιά μας – Χαρακτηριστικά που μπορούμε να υιοθετήσουμε από αυτά

Εμμονικό γλείψιμο και ιατρικοί λόγοι

Ενώ το γλείψιμο του σκύλου συνήθως δεν είναι σημάδι μιας υποκείμενης κατάστασης υγείας, μπορεί να είναι μια αντιδραστική συμπεριφορά σε αλλεργίες, δερματίτιδα, υποκείμενο πόνο, ψύλλους ή ακόμα και γαστρεντερικά προβλήματα. Εάν το υπερβολικό γλείψιμο του σκύλου σου συνδυάζεται με άλλα συμπτώματα, επικοινώνησε αμέσως με τον κτηνίατρό σου.

Επιπλέον, μπορεί να υποδηλώνει το άγχος που μπορεί να έχει τη δεδομένη στιγμή. Είτε πρόκειται για άγχος που σχετίζεται με τον φόβο, το περιβάλλον ή το άγχος αποχωρισμού, εάν υποψιάζεσαι ότι κάτι τέτοιο ισχύει για το σκυλί σου, θα πρέπει να αναζητήσεις βοήθεια από επαγγελματία.

5 πράγματα που μπορείς να μάθεις από ένα τεστ DNA στον σκύλο!

Εάν η συμπεριφορά του σκύλου σου φτάνει στο σημείο να γλείφει ψυχαναγκαστικά, ενώ παράλληλα κλαψουρίζει, είναι ένα σημαντικό red flag. Αυτό μπορεί να είναι σημάδι γνωστικής δυσλειτουργίας, ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής ή άλλου συμπεριφορικού ζητήματος. 

Οποιαδήποτε ανησυχία έχεις σχετικά με τον μικρό σου φίλο, δεν είναι κακό να ζητήσεις τη συμβουλή του κτηνιάτρου σου. Παρατήρησε, λοιπόν, τη συχνότητα που ο σκύλος σου γλείφει διάφορα αντικείμενα και μην ανησυχήσεις αν παρατηρήσεις κάτι παράξενο. Ο κτηνίατρός σου έχει τη λύση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο σκύλος σου γλείφει εμμονικά τα πάντα; Αυτό είναι το red flag που πρέπει να σε ανησυχήσει εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα