Συζήτηση στη Βουλή για εργασιακά και ασφαλιστικό ζητούν 36 βουλευτές της ΝΔ

12:11 22/2/2017 - Πηγή: iPop

Επίκαιρη επερώτηση για το ασφαλιστικό σύστημα και τον ΕΦΚΑ κατέθεσαν 36 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Στην επιστολή τους οι βουλευτές του Κυριάκου Μητσοτάκη στρέφουν τα πυρά τους κατά της Κυβέρνησης και την κατηγορούν για «κατά συρροή εμπαιγμό» της ελληνικής κοινωνίας που «βιώνει άγριες, οριζόντιες και άδικες περικοπές σε παροχές, απότομες μεταβολές των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης και ραγδαία αύξηση του κόστους ασφάλισης».

Οι βουλευτές εστιάζουν στο έκτακτο βοήθημα, το οποίο δόθηκε στο τέλος του 2016, χαρακτηρίζοντας το «ύστατη

προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού» και παράλληλα κατηγορούν την Κυβέρνηση ότι έκανε καταστροφική διαπραγμάτευση που επέφερε σημαντικές -επί τα χείρω- αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Παράλληλα, αναφέρονται, στο ΕΚΑΣ για το οποίο και σημειώνουν, πως «το 2017 θα υποστεί οριζόντια περικοπή 50% για όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους».

«Συνεπεία των άστοχων χειρισμών της κυβέρνησης το ασφαλιστικό σύστημα μπήκε εκ νέου στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης» υπογραμμίζουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ για τον ΕΦΚΑ εξηγούν, πως λειτουργεί «χωρίς σχεδιασμό με συνέπεια την αναστάτωση στην αγορά εργασίας, διαδικασίες κοινωνικά άδικες και τη δημιουργία σύγχυσης μεταξύ των ασφαλισμένων».

photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Συζήτηση στη Βουλή για εργασιακά και ασφαλιστικό ζητούν 36 βουλευτές της ΝΔ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα