«Πιο σκοτεινός» λόγω της ρητορικής του Trump ο κόσμος

11:10 22/2/2017 - Πηγή: iPop

Στο σκοτάδι φέρεται να βυθίζεται ο κόσμος λόγω της διχαστικής ρητορικής του Donald Trump, όπως υπογραμμίζει μετά από σχετική της έρευνα η Διεθνής Αμνηστία.

Η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε στρέφοντας τα πυρά της κατά του Προέδρου της Αμερικής, πως η «δηλητηριώδης»

προεκλογική ρητορική του Αμερικανού πρόεδρου Donald Trump κατά τη διεκδίκηση του Λευκού Οίκου είχε ως συνέπεια τη διαμόρφωση μιας παγκόσμιας τάσης διχαστικής πολιτικής το 2016.

Μάλιστα, υποστηρίζει χαρακτηριστικά πως λόγω του μεγιστάνα που είναι πλέον και νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο κόσμος έγινε πιο «σκοτεινός».

Στην ετήσια αναφορά της η οποία στο σύνολο καλύπτει 159 χώρες, η Διεθνής Αμνηστία διαπιστώνει χαρακτηριστικά:

Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η ισότητα δέχθηκαν επιθέσεις από πολιτικούς που διεκδίκησαν την εκλογή τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Trump, που ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου

Εστιάζοντας στη ρητορική του Trump την οποία χαρακτηρίζει «δηλητηριώδης» υπογραμμίζει, πως αποτελεί παράδειγμα μιας παγκόσμιας τάσης για την υιοθέτηση επιθετικής και διχαστικής πολιτικής».

Η ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε από το Παρίσι υπογραμμίζει χαρακτηριστικά «ο κόσμος εκτός από πιο σκοτεινός έγινε και πιο ασταθής με το μίσος για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη, αλλά και τις ΗΠΑ».

«Οι πρώτες ενδείξεις είναι δηλωτικές ότι ο Donald Trump προτείνει την υιοθέτηση μιας εξωτερικής πολιτικής, η οποία θα υποβαθμίσει σημαντικά την πολυεθνική συνεργασία και θα οδηγήσει σε μία εποχή μεγαλύτερης αστάθειας, αλλά και αμοιβαίας καχυποψίας» υπογραμμίζει στο τέλος της ανακοίνωσης της η Διεθνής Αμνηστία.

photo:Carlos Barria / Reuters

The post «Πιο σκοτεινός» λόγω της ρητορικής του Trump ο κόσμος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα