Συνεννόηση εύχεται ο Παυλόπουλος για το 2016

15:13 1/1/2016 - Πηγή: iPop

Έκκληση για συνεννόηση απήθυνε το πρωί της Πρωτοχρονιάς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος έκοψε τη βασιλόπιτα της Προεδρικής Φρουράς.

Παρόντες στην κοπή της πίτας ήταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΣ

κ. Βασίλειος Τελλίδης, ο αρχηγός ΓΕΑ κ. Χρήστος Βαϊτσης και ο αρχηγός ΓΕΝ κ. Γεώργιος Γιακουμάκης.

Τι είπε στις δηλώσεις του;

Αναφέρθηκε στα σενάρια Οικουμενικής Κυβέρνησης και τόνισε πως όταν μιλά για συνεννόηση δεν αναφέρεται σε συγκυβέρνηση εξηγώντας πως:

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να μπορούν να συνεννοηθούν όλα τα κόμματα στα πολιτικά ζητήματα για να βγαίνει η χώρα με μία φωνή προς τα έξω.

Εστίασε στην ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τόνισε πως θα πρέπει να παρέμβει, ώστε να γίνουν δεκτά τα ελληνικά ομόλογα.

Μιλώντας για την θητεία του είπε:

Τήρησα το ρόλο του προέδρου κατά κεραία. Να θυμόσαστε κάτι: ο ρυθμιστικός ρόλος δεν έχει σταθερό περιεχόμενο, αλλάζει με την κρισιμότητα των καιρών. Στις κρίσιμες περιόδους το περιεχόμενο αλλάζει, δεν ισχύουν ρυθμιστικές αρμοδιότητες. Αν χρειαστεί η δική μου παρέμβαση να είστε σίγουροι ότι θα υπάρξει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που προβλέπονται από το Σύνταγμα.

Και εστίασε στην βασική του προτεραιότητα που είναι να τονωθεί η εικόνα της χώρας.

Μιλώντας για το προσφυγικό σημείωσε: «Ποια είναι η βασική δέσμευση που ανέλαβε η Τουρκία; Η βασική δέσμευση αφορούσε στους παράνομους μετανάστες. Δεν είναι μόνο το θέμα της επαναπατρισμού αλλά και της επανεισδοχής. Στις συμφωνίες προβλέπεται να επιστρέφονται παράνομοι μετανάστες όχι μόνο στις χώρες καταγωγής αλλά και στις χώρες προέλευσης».

Και έκλεισε τις δηλώσεις του μιλώντας για τη Σένγκεν και σημειώνοντας: «Όσοι κάνουν δηλώσεις για τη συνθήκη Σένγκεν, δεν ξέρουν τι είναι η συνθήκη Σένγκεν και έχουν άγνοια του θεσμικού κεκτημένου της ΕΕ. Πρέπει να αλλάξει η συνθήκη Σένγκεν διότι άλλα τα δεδομένα το 2001 – 2002».

photos:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Συνεννόηση εύχεται ο Παυλόπουλος για το 2016 appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα