Μόναχο: Ανθρωποκυνηγητό των αστυνομικών αρχών για υπόπτους του ISIS

12:45 1/1/2016 - Πηγή: iPop

Οι γερμανικές αστυνομικές αρχές στο Μόναχο εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για υπόπτους του ΙSIS, το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, έπειτα από πληροφορίες που έλαβαν για το σχεδιασμό τρομοκρατικού χτυπήματος, σε δύο σιδηροδρομικούς σταθμούς της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο βρετανικός Guardian, οι αστυνομικές αρχές στο Μόναχο διεξάγουν έρευνες στην πόλη, προκειμένου

να εντοπιστούν οι ύποπτοι που φέρεται να είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους και οι οποίοι σχεδίαζαν να χτυπήσουν την πόλη με εκρηκτικούς μηχανισμούς, το βράδυ της παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Πέντε έως επτά άτομα φέρεται να σχεδίαζαν βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Hauptbahnhof και στο σταθμό Pasing, στο δυτικό άκρο του κέντρου της πόλης, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου των γερμανικών αρχών : «πρόκειται για μια σοβαρή και άμεση απειλή».

Οι αστυνομικές αρχές της πόλης, προέτρεψαν τους κατοίκους τους να εκκενώσουν τους χώρους των σταθμών, προειδοποιώντας τους να μείνουν μακριά. Οι δύο σταθμοί έκλεισαν και εκκενώθηκαν γύρω στα μεσάνυχτα, ενώ ειδική μονάδα 550 αστυνομικών, οπλισμένοι με αυτόματα όπλα βρίσκονταν στις εισόδους των σταθμών.

Εκπρόσωπος των αστυνομικών δυνάμεων του Μονάχου δηλώνει σχετικά:

Στην περιοχή βρίσκεται μεγάλη ομάδα αστυνομικών δυνάμεων. Υπάρχει, όπως και πριν, υψηλό επίπεδο απειλής της τρομοκρατίας. Οι έρευνες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αν είναι Ιρακινοί, αλλά ήταν προφανώς μια ομάδα από πέντε έως επτά άτομα που συνδέονται με ISIS.

Υπενθυμίζουμε, πως αυξημένα ήταν τα μέτρα προστασίας σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, υπό το φόβο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων.

The post Μόναχο: Ανθρωποκυνηγητό των αστυνομικών αρχών για υπόπτους του ISIS appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα