Μικρά μυστικά για να ξεπεράσεις το hangover των ημερών

14:55 1/1/2016 - Πηγή: iPop

Ό,τι αρχίζει ωραία, τελειώνει με πόνο! Κι όσοι από εσάς ήπιατε ένα ποτηράκι παραπάνω «για το καλό» έχετε ξυπνήσει με το γνωστό hagnover των ημερών….

Η κατανάλωση αλκοόλ δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για υπερκατανάλωση, που κακά τα ψέμματα λίγο πολύ έχει συμβεί στους περισσότερους.

Αν αναρωτιέσαι πως μπορείς να απαλλαχθείς από τις ανεπιθύμητες παρενέργειες του αλκοόλ με φυσικούς τρόπους κι αν θες να ξεφορτωθείς γρήγορα κι αποτελεσματικά αυτό το καταραμένο hangover,

συνέχισε να διαβάζεις κι ακολούθησε μερικές απλές συμβουλές.

Κατανάλωσε περισσότερο νερό

Για κάθε ποτήρι αλκοόλ που καταναλώνεις, το σώμα σου μπορεί να εξωθήσει τετραπλάσια ποσότητα υγρού. Η διουρητική δράση του αλκοόλ και η αφυδάτωση που προκαλεί, βοηθά στη δημιουργία των γνωστών σου πονοκεφάλων. Φρόντισε λοιπόν μαζί με κάθε ποτό, να πίνεις αντίστοιχα κι ένα ποτήρι νερό, αφού η επαρκής ενυδάτωση, μειώνοντας κατά πολύ τις αρνητικές επιδράσεις του αλκοόλ κι εμποδίζοντας την αφυδάτωση του οργανισμού.

Βάλ΄του πάγο

Όταν το ποτό σου περιέχει αρκετό πάγο, τότε τα παγάκια λιώνουν αργά και το αλκοόλ αραιώνει περισσότερο, με αποτέλεσμα το ποτό να διαρκεί περισσότερο. Όσο πιο αργά πίνεις το ποτό σου, τόσο πιο εύκολα ο οργανισμός σου το αφομοιώνει.

Όσο πιο γρήγορα πίνεις ένα ποτό, οι τοξίνες του αλκοόλ επηρεάζουν τον οργανισμό σου για περισσότερη ώρα, χαρίζοντας σου έναν εξασφαλισμένο πονοκέφαλο το επόμενο πρωί. Εννοείται, προσπάθησε να αντισταθείς στα σφηνάκια…

Όχι στο ανθρακικό

Το ανθρακικό αυξάνει το ρυθμό απορρόφησης του αλκοόλ στο αίμα για αυτό προτίμησε να καταναλώσεις το αγαπημένο σου αλκοολούχο ποτό με φυσικό χυμό ή νερό.

Συχνά γεύματα

Η κατανάλωση φαγητού, επιβραδύνει την απορρόφηση του αλκοόλ από τον οργανισμό σου. Επέλεξε τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά και υδατάνθρακες, όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς και λιπαρά ψάρια.

The post Μικρά μυστικά για να ξεπεράσεις το hangover των ημερών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα