Συνελήφθησαν μέλη κυκλώματος που εκβίαζαν πρόσφυγες

20:10 2/3/2016 - Πηγή: iPop

Δύο μέλη κυκλώματος που εκβίαζαν πρόσφυγες και μετανάστες συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές, ενώ αναζητούνται κι ακόμα δύο συνεργοί.

Τα μέλη του κυκλώματος, που είναι πακιστανικής υπηκοότητας, στις 18 Φεβρουαρίου μετέβησαν στην πλατεία Ομονοίας και έκαναν προσφορά για βοήθεια για έξοδο από την χώρα σε τρεις ομοεθνείς τους.

Μ’ αυτό το πρόσχημα, τους μετέφεραν σε διαμέρισμα που διατηρούσαν στην περιοχή του Παγκρατίου, όπου κάτω από την απειλή μαχαιριών και όπλων τους ακινητοποίησαν και τους αλυσόδεσαν. Προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους, τους ζήτησαν χρήματα.

Την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, ο ένας από τους απαχθέντες κατάφερε να διαφύγει από το διαμέρισμα και μίλησε στις αρχές σχετικά με το κύκλωμα.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, ενώ παραπέμφθηκαν στον ανακριτή με την κατηγορία ότι ζητούσαν υψηλά χρηματικά ποσά ως λύτρα. Πιο συγκεκριμένα, φέρεται να ζητούσαν από τους ίδιους τους απαχθέντες ή τους συγγενείς τους 3.000 ευρώ σε αντάλλαγμα με την ελευθερία τους.

Στην έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα στο Παγκράτι βρέθηκαν λουκέτα, αλυσίδες και μια χαρτοταινία.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

The post Συνελήφθησαν μέλη κυκλώματος που εκβίαζαν πρόσφυγες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα