Συνελήφθη στη Μύκονο ο αεροπειρατής της TWA

14:58 21/9/2019 - Πηγή: iPop

Συνελήφθη στη Μύκονο ο αεροπειρατής της TWA, ένας 65χρονος αλλοδαπός, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα των γερμανικών αρχών, για αδικήματα περί τρομοκρατίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο φερόμενος αεροπειρατής της TWA εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου 2019 στη Μύκονο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου. Ο 65χρονος, τα στοιχεία του οποίου αναφέρονται σε εκκρεμές ευρωπαϊκό διωκτικό έγγραφο των γερμανικών Αρχών για αδικήματα περί τρομοκρατίας και ειδικότερα για υπόθεση αεροπειρατείας και απαγωγής το 1985 και το 1987.

Ο 65χρονος οδηγήθηκε την Παρασκευή στον Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, ο οποίος παρήγγειλε την προσωρινή σύλληψη και κράτησή του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το ένταλμα των γερμανικών αρχών είναι ακόμη σε ισχύ.

H αεροπειρατεία της TWA το 1985:

Στις 14 Ιουνίου 1985, τρομοκράτες που είχαν σχέση με τη Χεζμπολλάχ έκαναν αεροπειρατεία στην πτήση 847 της TWA, η οποία πετούσε από την Αθήνα στη Ρώμη.

Αρχικά, οι τρομοκράτες κατηύθυναν το αεροσκάφος στη Βηρυτό όπου και ελευθερώθηκαν μερικοί επιβάτες σαν ανταλλαγή για τον εφοδιασμό του αεροσκάφους με καύσιμα. Στη συνέχεια, το αεροσκάφος απογειώθηκε με προορισμό την Αλγερία όπου οι περισσότεροι επιβάτες απελευθερώθηκαν πριν το αεροσκάφος επιστρέψει στη Βηρυτό.

Όταν οι τρομοκράτες έφτασαν στη Βηρυτό, βρήκαν έναν δύτη του Αμερικανικού Ναυτικού, τον Ρόμπερτ Στέθεμ, τον οποίον και ξυλοκόπησαν και πυροβόλησαν, πετώντας τη σορό του στον αεροδιάδρομο. Στο αεροσκάφος μετά επιβιβάστηκαν 12 ακόμη ένοπλοι, πριν αυτό επιστρέψει στην Αλγερία κι απελευθερωθούν ακόμη 65 επιβάτες.

Το αεροσκάφος γύρισε πίσω στη Βηρυτό και έμεινε εκεί μέχρι και τις 30 Ιουνίου, όταν και οι υπόλοιποι επιβάτες μεταφέρθηκαν με οχήματα στη Συρία. Στη Συρία, οι όμηροι επιβιβάστηκαν σε αεροσκάφος της Αεροπορίας των ΗΠΑ και μεταφέρθηκαν στη Δυτική Γερμανία.

Στο αεροσκάφος υπήρχαν 145 επιβάτες και 8 μέλη του πληρώματος εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν Αμερικάνοι, αλλά και 15 Έλληνες. Ανάμεσα στους τρομοκράτες αυτής της επίθεσης ήταν και οι Αλί Άτγουα, Χασάν Ιζ-αλ-Ντίν, Μωχάμετ Αλί Χαμαντέϊ και αρκετοί άλλοι.

Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και ο τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσος.

Photo: ASSOCIATED PRESS

Το άρθρο Συνελήφθη στη Μύκονο ο αεροπειρατής της TWA εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα