Η Google γιορτάζει τα πρέτσελ και εμείς σου βρήκαμε την καλύτερη συνταγή για να τα φτιάξεις!

13:46 21/9/2019 - Πηγή: iPop

Συνταγή για πρέτσελ, γιατί το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο σε αυτά τα διάσημα και νόστιμα αρτοσκευάσματα με το χαρακτηριστικό σχήμα που προέρχεται απ’ την Ευρώπη και πιθανότατα από μοναχούς στις αρχές του Μεσαίωνα.

Η Google γιορτάζει τα πρέτσελ και εμείς σου βρήκαμε την καλύτερη συνταγή για να τα φτιάξεις, για να τα απολαύσεις με τον πρωινό σου καφέ ή ως συνοδευτικό με όποιο γεύμα κι εάν επιλέξεις.

Τα

πρέτσελ είναι κάτι σαν το αντίστοιχο δικό μας κουλούρι και έχει το σχήμα ενός χαλαρού κόμπου. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλή τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, ενώ στο Ερντμανχάουσεν του Λούντβιγκσμπουργκ της Γερμανίας μπορείς να βρεις κι ένα μουσείο αποκλειστικά αφιερωμένο σε αυτά.

Τι θα χρειαστείς για τα πρέτσελ;500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του5 γρ. ξηρή μαγιά100 ml νερού180 ml γάλα1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 κουταλάκι του γλυκού μέλι57 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο

Για το βράσιμο:

2 λίτρα νερό50 γρ. μαγειρική σόδα

Για την επικάλυψη:

1 κρόκο αυγού1 κουταλιά νερόθαλασσινό αλάτιΠώς θα τα φτιάξεις;Συνταγή για πρέτσελ:Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ζεστό νερό και το μέλι, μέχρι να διαλυθεί τελείως το μέλι. Ρίχνουμε στο μείγμα τη μαγιά κι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί στην άκρη για περίπου 5 λεπτά.Μόλις το μείγμα μας είναι έτοιμο, προσθέτουμε σε αυτό το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη για 5 λεπτά.Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ, την καλύπτουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε εκεί μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 50 με 60 λεπτά.Μόλις η ζύμη διπλασιαστεί, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό και διαλύουμε σε αυτό τη μαγειρική σόδα.Όταν το νερό βράσει, χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια. Καλύπτουμε τα κομμάτια με πλαστική μεμβράνη ή μια πετσέτα για να μην ξεραθεί η ζύμη.Ανοίγουμε ένα κομμάτι απ’ τη ζύμη σε λωρίδες -όχι πολύ λεπτές- με τη μία να σχηματίζει το γράμμα “U”. Τοποθετούμε αυτή τη λωρίδα στο ταψί και σχηματίζουμε με τη ζύμη το γράμμα “X”, το οποίο τοποθετούμε πάνω του. Κάνουμε ένα ακόμη twist στο επάνω μέρος του πρέτσελ μας έτσι ώστε να φαίνεται ότι είναι ενωμένο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα.Όταν τα φτιάξουμε να ρίχνουμε μέσα στο βρασμένο νερό και τα αφήνουμε εκεί για 45 δευτερόλεπτα. Τα γυρνάμε απ’ την άλλη πλευρά και τα βράζουμε για ακόμη 45 δευτερόλεπτα. Τα αφαιρούμε απ’ την κατσαρόλα και τα βάζουμε στο ταψί.Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού μαζί με το νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια των πρέτσελ. Ρίχνουμε πάνω θαλασσινό αλάτι και τα ψήνουμε στον φούρνο για 14 με 16 λεπτά ή μέχρι να πάρουν αυτό το χαρακτηριστικό τους καφέ χρώμα.Δες το και σε βίντεο:

Διάβασε κι αυτό:

Αφράτο, σπιτικό pretzel hot dog για σήμερα το βράδυ

Photo: Unsplash/David Nuescheler

Το άρθρο Η Google γιορτάζει τα πρέτσελ και εμείς σου βρήκαμε την καλύτερη συνταγή για να τα φτιάξεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα