Συνεχίζονται διαπραγματεύσεις στην Ισπανία- Στόχος ο σχηματισμός Κυβέρνησης

10:39 23/2/2016 - Πηγή: iPop

Αναβρασμός επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό της Ισπανίας. Τα κόμματα της κεντροαριστεράς και της αριστεράς τρέχουν και δεν φτάνουν. Στόχος τους είναι να φύγει η χώρα από το πολιτικό αδιέξοδο το οποίο ζει και να βρεθεί άμεσα λύση έτσι ώστε να γίνει ο σχηματισμός νέας Κυβέρνησης.

Έχουν ήδη περάσει δύο μήνες από τις εθνικές εκλογές στις οποίες δεν αναδείχθηκε καθαρός νικητής και ακόμα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν έχει γίνει καμία

συμφωνία για το σχηματισμό Κυβέρνησης.

Αξίζει να τονιστεί, πως το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο στις εκλογές κατέλαβε τη δεύτερη θέση, προσπαθεί εσπευσμένα να κλείσει συμφωνία με άλλα κόμματα. Μάλιστα, ο ηγέτης του, ο Πέδρο Σάντσεθ, θεωρητικά πρέπει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή ως την τρίτη μέρα του Μαρτίου.

Στις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα κέρδισε τις εκλογές, αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την υποστήριξη ικανού αριθμού μελών της Βουλής των 350 εδρών για να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση.

Την Δευτέρα έγινε μια τετράωρη συνάντηση με συμμετέχοντες στους Σοσιαλιστές, το Podemos, αλλά και δύο μικρότερα κόμματα της αριστεράς.

O Ονίγο Ερεχόν από το Podemos τόνισε μετά τη χτεσινή συνάντηση:

Συμφωνούμε στις προτεραιότητες, ήταν μια καλή αρχή, αλλά δεν έχουμε ακόμη κάτι στέρεο

Και συμπλήρωσε πως αναμένεται να διεξαχθεί νέα συνάντηση την Τρίτη. ο Αντόνιο Ερνάντο των Σοσιαλιστών σημείωσε: «Συμφωνήσαμε στην ατζέντα. Δεν μπήκαμε στα μεγάλα θέματα».

The post Συνεχίζονται διαπραγματεύσεις στην Ισπανία- Στόχος ο σχηματισμός Κυβέρνησης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα