Συνεχίζεται το δράμα για τη βασιλική οικογένεια της Δανίας – Ο διάδοχος του θρόνου Φρειδερίκος της Δανίας «σπάει» τη σιωπή του για την απόφαση της βασίλισσας να αφαιρέσει τους τίτλους από τα εγγόνια της

11:47 28/10/2022 - Πηγή: iPop

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκύψει στη βασιλική οικογένεια της Δανίας μετά την απόφαση της βασίλισσας Μαργαρίτας να αφαιρέσει τους βασιλικούς τίτλους από τέσσερα από τα οκτώ εγγόνια της προκειμένου να «προστατεύσει» τη μοναρχία.

Υπενθυμίζεται πως η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας εξέδωσε μια δήλωση (28/09) ανακοινώνοντας πως θα αφαιρέσει τους βασιλικούς τίτλους από 4 εγγόνια της -τα παιδιά του πρίγκιπα Joachim – με το σκεπτικό πως θα μπορούν πλέον να διαμορφώσουν τη δική τους ζωή χωρίς τις απαιτήσεις και τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται ο τίτλος και η απόφαση

αυτή έχει άμεση ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2023.

Η βασιλική οικογένεια της Δανίας σε ρήξη – Οι δηλώσεις του Φρειδερίκου της Δανίας

Ο διάδοχος του θρόνου Φρειδερίκος της Δανίας σπάει τη σιωπή του και μιλάει για αυτή την αναπάντεχη εξέλιξη και την απόφαση της μητέρας του. Απευθυνόμενος στον Τύπο, ο Φρειδερίκος δήλωσε ότι συμφωνεί με την κίνηση της μητέρας του και το ευρύτερο όραμα μιας πιο σύγχρονης μοναρχίας.

Δανία: Η Βασίλισσα ζητάει συγγνώμη, αλλά δεν μετανιώνει για την απόφασή της

«Η μητέρα μου πήρε αυτή την απόφαση μόνη της, γιατί είναι αυτό που μπορεί να κάνει και είναι αυτό που θέλει, και σκέφτηκε ότι τώρα ήταν η ώρα να πάρει μια απόφαση που επίσης υποστηρίζω και τη βλέπω ως σωστή».

«Σαφώς και με ενδιαφέρει η μοναρχία της Δανίας να παραμείνει δυνατή με την πάροδο του χρόνου, επομένως, υποστηρίζω την απόφαση της μητέρας μου, την οποία επέλεξε να πάρει», πρόσθεσε.

Ο διάδοχος ισχυρίστηκε επίσης ότι σε αντίθεση με τα σχόλια του αδερφού του, δεν υπήρξε ποτέ σιωπή ανάμεσα στα δύο αδέρφια μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης σχετικά με τους τίτλους.

View this post on Instagram

A post shared by Kronprins Frederik | Fanpage (@crown.prince.frederik)

«Είμαι σε συνεχή επαφή με τον αδερφό μου, πάντα ήμουν, οπότε δεν υπάρχει τίποτα νεότερο πάνω στο θέμα αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φρειδερίκος στο BT.

Η βασιλική οικογένεια παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι η ενημέρωση έδωσε τη θέση της σε «μια ασυμφωνία στην οικογένεια». Νωρίτερα αυτό το μήνα, δανική εφημερίδα ανέφερε ότι ο Joachim ταξίδεψε για να συναντήσει τη βασίλισσα για να συζητήσουν το ευαίσθητο αυτό θέμα , αν και ο Φρειδερίκος δεν ήταν παρών στη συνάντηση αυτή στο παλάτι.

Αναμένεται λοιπόν να δούμε αν θα υπάρξουν εκ νέου δηλώσεις και από άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Αυτές είναι οι 12 χώρες με μοναρχία στην Ευρώπη – Πριγκιπάτα, βασίλεια, δουκάτα και η επιβίωση του παρελθόντος

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Συνεχίζεται το δράμα για τη βασιλική οικογένεια της Δανίας – Ο διάδοχος του θρόνου Φρειδερίκος της Δανίας «σπάει» τη σιωπή του για την απόφαση της βασίλισσας να αφαιρέσει τους τίτλους από τα εγγόνια της εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνεχίζεται, Δανίας –, Φρειδερίκος, Δανίας,synechizetai, danias –, freiderikos, danias