Συμβούλιο Ασφαλείας: Εξωφρενική κίνηση η εκτόξευση | Kim Jong-un: Γι’ αυτό πάτησα το κουμπί

07:57 30/8/2017 - Πηγή: iPop
| Kim Jong-unΚαταδίκασε την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου απ’ τη Βόρεια Κορέα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως την Τρίτη μετά τη νέα βορειοκορεάτικη πρόκληση, ενώ την ίδια στιγμή ο Kim Jong-un σε δήλωσή του αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο πάτησε το κουμπί.

Σύμφωνα με την κοινή δήλωση

των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το συμβούλιο «καλεί όλα τα κράτη μέλη να εφαρμόσουν αυστηρά και πλήρως τις αποφάσεις του ΟΗΕ, εκ των οποίων εκείνες που επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα».

Το κείμενο του Σ.Α. του ΟΗΕ αναφέρει επίσης πως η Βόρεια Κορέα «υπονομεύει σκόπιμα την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα». Το Συμβούλιο επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του για ειρηνική, διπλωματική και πολιτική λύση στην κρίση με τη Βόρεια Κορέα. «Ωστόσο κάθε συζήτηση έχει παγώσει εδώ και χρόνια, ενώ επί του παρόντος ουδεμία προοπτική επανάληψης των συνομιλιών διαφαίνεται».

Απ’ την πλευρά του, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong-un, σημείωσε πως ότι εκτόξευσε τον πύραυλο πάνω απ’ την Ιαπωνία για λόγους «αυτοάμυνας» απέναντι στις «εχθρικές προθέσεις» που επιδεικνύουν οι ΗΠΑ οι οποίες μετέχουν στις ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις με τη Σεούλ.

Σύμφωνα με το βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ο Kim Jong-un επέβλεπε την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς τύπου Hwasong-12 ως «απάντηση στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Νότιας Κορέας-Ηνωμένων Πολιτειών».

Ο ηγέτης της Β. Κορέας εξέφρασε την άποψη ότι «η πρόσφατη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, όπως και σε αληθινό πόλεμο, αποτελεί το πρώτο βήμα της στρατιωτικής επιχείρησης του Λαϊκού Στρατού της Κορέας στον Ειρηνικό και ένα βαρυσήμαντο πρελούδιο στην αναχαίτηση του Γκουάμ».

Θυμίζουμε ότι στις αρχές Αυγούστου, η Βόρεια Κορέα απείλησε να εκτοξεύσει τέσσερις πυραύλους Hwasong-12 στη θάλασσα στα ανοιχτά της αμερικανικής επικράτειας του Γκουάμ, μετά τη δήλωση του Trump ότι η Βόρεια Κορέα θα αντιμετωπίσει «φωτιά και οργή» εάν απειλήσει τις ΗΠΑ.

The post Συμβούλιο Ασφαλείας: Εξωφρενική κίνηση η εκτόξευση | Kim Jong-un: Γι’ αυτό πάτησα το κουμπί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα