Υποστήριξε τους γύρω σου, μάθε πώς μπορείς να τους σταθείς σε δύσκολες στιγμές

21:22 29/8/2017 - Πηγή: iPop
Κατά τη διάρκεια δύσκολων περιόδων στη ζωή, είτε μετά από μια τραγική απώλεια, είτε έπειτα από έναν αιφνίδιο χωρισμό, πρέπει να είσαι δίπλα στους κοντινούς σου ανθρώπους. Οι φίλοι σου χρειάζονται υποστήριξη κι εσύ μπορείς να μάθεις να στέκεσαι δίπλα τους, ακόμα κι αν νομίζεις πως δεν είσαι το άτομο που θα το καταφέρει.

Είναι γνωστό ότι η λήψη κοινωνικής υποστήριξης είναι ένας από τους καλύτερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης του άγχους.

Οι άνθρωποι που αντιλαμβάνονται ότι υποστηρίζονται είναι πολύ πιθανό να είναι πιο ευτυχισμένοι και μπορεί να ζήσουν περισσότερο απ’ όσους

δεν το κάνουν.

Πώς, όμως, θα γίνεις το άτομο στο οποίο μπορούν να βασιστούν τα αγαπημένα σου πρόσωπα;Να είσαι εκεί, ν’ ακούς: Αυτό σημαίνει να είσαι διαθέσιμος ν’ ακούσεις τον φίλο σου όποτε σε χρειάζεται και σε προσεγγίσει με σκοπό να σου μιλήσει. Άφησε το άτομο που σ’ ενδιαφέρει να γνωρίζει ότι είσαι πρόθυμος ν’ ακούσεις, χωρίς κριτική, όταν το απαιτεί η κατάσταση.Να δίνεις συμβουλές: Όταν κάποιος αναζητά βοήθεια και έρχεται σε σένα, είναι πολύ σημαντικό να είσαι σε θέση να του δώσεις τη συμβουλή σου. Φυσικά, δεν είσαι ειδικός, αλλά η άποψή σου μετράει και μπορεί ν’ ανακουφίσει τον άλλον.Δείξε την αγάπη σου: Είναι αρκετό να δείξεις σε κάποιον ότι ενδιαφέρεσαι να βοηθήσεις και ν’ ανακουφίσεις το άγχος του φίλου σου. Μπορείς να δείξεις την αγάπη σου με πολλούς τρόπους, βρες απλά αυτόν που ταιριάζει σε σένα!Δείξε υποστήριξη κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων: Το πρόσωπο που σ’ ενδιαφέρει μπορεί να χρειαστεί να καταλήξει σε σχέδια που απαιτούν κάτι παραπάνω από μια απλή συμβουλή. Το να είσαι υπομονετικός και πρόθυμος να περάσεις μαζί του τα βήματα που απαιτούνται για την επίλυση του προβλήματος, μπορεί να δώσει στο φίλο σου τεράστια βοήθεια.Να είσαι άτομο εμπιστοσύνης: Δείξε στον φίλο σου ότι μπορεί να σ’ εμπιστευτεί και να σου εκμυστηρευτεί κάθε του πρόβλημα, χωρίς ν’ ανησυχεί ότι θα τον προδώσεις ή θα διαδώσεις το μυστικό του, συζητώντας το πίσω απ’ την πλάτη του με τρίτους.

The post Υποστήριξε τους γύρω σου, μάθε πώς μπορείς να τους σταθείς σε δύσκολες στιγμές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα