Συμφωνία των G20 για τη μείωση των πλαστικών στους ωκεανούς

20:21 16/6/2019 - Πηγή: iPop
Σε μια σημαντική συμφωνία κατέληξαν την Κυριακή, οι χώρες μέλη της G20, οι οποίες υπόσχονται να μειώσουν τα πλαστικά απορρίμματα στους ωκεανούς!

Πιο συγκεκριμένα, μείωση των πλαστικών απορριμμάτων στους ωκεανούς αποφάσισαν οι χώρες της G20, κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Περιβάλλοντος που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία. Στη σύνοδο οι υπουργοί συζήτησαν μεταξύ άλλων και την επίθεση εναντίον δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν.

Με βάση τη συγκεκριμένη συμφωνία,

οι χώρες μέλη της G20 υποσχόνται να μειώσουν τα πλαστικά απορρίμματα στους ωκεανούς, χωρίς παρόλα αυτά να διευκρινίζουν τον τρόπο που θα το καταφέρουν αυτό.

«Είναι υπέροχο που καταφέραμε να θέσουμε κανόνες για όλους, συμπεριλαμβανομένων και των αναδυόμενων και αναπτυσσόμενων χωρών», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ιαπωνίας, Γιοσιάκι Χαράντα, μετά την ολοκλήρωση της διήμερη συνόδου.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν αναμένεται να εφαρμοστούν σε εθελοντική βάση, ενώ κάθε χρόνο θα δημοσιοποιείται μια έκθεση, στην οποία θα αναφέρεται η πρόοδος που έχει επιτευχθεί, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η συμφωνία αυτή είναι το πρώτο διεθνές πλαίσιο για τη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης από πλαστικά. Πρόκειται για «ένα πρώτο βήμα για την επίλυση του προβλήματος», ανέφερε ο Χιροάκι Οντάτσι, του παραρτήματος της Greenpeace στην Ιαπωνία.

Ο ίδιος τόνισε ακόμη ότι «δεν αρκούν οι εθελοντικές δράσεις των χωρών», αλλά πρέπει «να εφαρμοστούν διεθνείς, υποχρεωτικοί κανόνες με σαφή χρονοδιαγράμματα και στόχους».

Ο υπουργός Βιομηχανίας της Ιαπωνίας, Χιροσίγκε Σέκο, ο συμπρόεδρος της συνόδου αυτής μαζί με τον Χαρόντα, δήλωσε απ’ την πλευρά του ότι το Τόκιο «παρακολουθεί με ανησυχία τις επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια», ενώ συμπλήρωσε επίσης ότι:

Για την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια, είναι αναγκαίο η διεθνής κοινότητα να αντιδράσει από κοινού σε αυτές τις ενέργειες

Διαβάστε ακόμη:

Πάνω από το 40% των πάγων της Γροιλανδίας έλιωσαν σε μια ημέρα!

Photo: RTE

Το άρθρο Συμφωνία των G20 για τη μείωση των πλαστικών στους ωκεανούς εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα