Πώς να μείνεις ενυδατωμένη όταν ταξιδεύεις

16:18 16/6/2019 - Πηγή: iPop
Οι ζεστές μέρες του Καλοκαιριού έχουν πια για τα καλά φτάσει και για να μην αφυδατωθείς, συγκεντρώσαμε τα 5 hacks για να μείνεις ενυδατωμένη όταν ταξιδεύεις!

Παρόλο που το Καλοκαίρι, ο οργανισμός μας χρειάζεται περισσότερο νερό, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των διάφορων δραστηριοτήτων, οι περισσότεροι τείνουμε να ξεχνάμε πόσο σημαντική είναι η ενυδάτωση μας.

Μπορεί να είσαι στην παραλία και να έχουν περάσει δύο ώρες χωρίς να πιεις νερό, μπορεί να ταξιδεύεις με αεροπλάνο για πολλές ώρες ή μπορεί να απολαμβάνεις

τις βόλτες σου στην πόλη που αποφάσισες να επισκεφτείς, αλλά να ξέχασες να πάρεις μαζί σου νερό. Για να μην καταλήξεις αφυδατωμένη στο επόμενο ταξίδι σου, διάβασε πώς να παραμείνεις ενυδατωμένη!

Ξεκίνα να πίνεις νερό απ’ το προηγούμενο βράδυ

Όταν φτάνεις στο αεροδρόμιο, να έχεις μαζί σου πάντα ένα μεταλλικό μπουκάλι νερού και να φροντίζεις να το πίνεις πριν φτάσεις στην πύλη ελέγχου. Με αυτό τον τρόπο, θα είσαι ενυδατωμένη καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης. Το ίδιο θα πρέπει να κάνεις και στο ταξίδι σου. Καλό θα ήταν να πίνεις αρκετό νερό πριν φτάσεις στον πρώτο σου προορισμό, καθώς όση ώρα θαυμάζεις τα αξιοθέατα, μπορεί να ξεχνάς ότι χρειάζεσαι και νερό.

Παράλληλα, ένα ακόμη μυστικό για να ξεκινήσεις την ημέρα σου ενυδατωμένη, είναι να πίνεις άφθονο νερό απ’ το προηγούμενο βράδυ. Ξεκίνα τη συνήθεια να πίνεις μερικά ποτήρια νερού πριν πέσεις για ύπνο και θα δεις πόσο καλύτερα θα νιώσεις την επόμενη ημέρα.

Ζήτα να σου ξαναγεμίσουν το ποτήρι σου

Μπορεί να ντρέπεσαι να το κάνεις, αλλά αλήθεια δεν υπάρχει λόγος. Ζήτα να σου ξαναγεμίσουν το ποτήρι σου με νερό, όταν σταματάς για γεύμα σε ένα εστιατόριο ή κατά τη διάρκεια της πτήσης σου. Μπορείς ακόμη να έχεις μαζί σου το μεταλλικό σου μπουκάλι και να ζητήσεις απ’ την αεροσυνοδό εάν γίνεται να στο γεμίσει με νερό, κυρίως εάν η πτήση σου διαρκεί πολλές ώρες.

AOL.ukΚάνε έξυπνες επιλογές γευμάτων

Προτίμησε καλύτερα φαγητά χαμηλά σε αλάτι, αλλά και τρόφιμα με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, όπως είναι τα λαχανικά, οι σαλάτες και τα φρούτα. Δεν είναι τόσο νόστιμα όσο τα hamburger, είναι όμως ένας καλός τρόπος εάν έχεις κουραστεί να πίνεις μόνο νερό.

Κανόνας one-for-one

Ξέρεις τον κανόνα ότι όταν πίνεις ένα ποτό, θα πρέπει στη συνέχεια να πίνεις την ίδια ποσότητα σε νερό. Μπορείς να εφαρμόσεις αυτό τον κανόνα και όταν ταξιδεύεις, καθώς στις διακοπές σου σίγουρα θα υπάρξουν και νυχτερινές εξορμήσεις. Να θυμάσαι λοιπόν, μετά το ποτό σου, πιες ένα ποτήρι νερό!

Αγόρασε το μεγαλύτερο μπουκάλι

Κι εάν όλα τα άλλα αποτύχουν κι έχεις ξεχάσει να πάρεις μαζί σου ένα επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι, να αγοράζεις πάντα το μεγαλύτερο μπουκάλι με νερό που έχει το κατάστημα. Έτσι, θα αναγκαστείς να πιεις και μεγαλύτερη ποσότητα νερού! Μην ξεχάσεις μετά να το ανακυκλώσεις!

Διάβασε ακόμη:

Γιατί όταν έχεις περίοδο πρέπει να πίνεις περισσότερο νερό;

Photo: Waterport.org

Το άρθρο Πώς να μείνεις ενυδατωμένη όταν ταξιδεύεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα