Σύλληψη τεσσάρων ατόμων για την επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα

16:09 14/3/2016 - Πηγή: iPop

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που βρίσκονταν στη νοτιοανατολική πλευρά της Τουρκίας προχώρησαν οι Αρχές. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες τα τέσσερα άτομα φέρονται να σχετίζονται με την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στην Άγκυρα και στοίχισε τη ζωή σε 37 άτομα.

Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, τα τέσσερα αυτά άτομα έχουν συλληφθεί και κρατούνται στην πόλη Σανλιούρφα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες

το όχημα το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση αγοράστηκε από μία έκθεση αυτοκινήτων εκεί. Να τονισθεί πως οι συλληφθέντες αναμένεται να μεταφερθούν στην Άγκυρα.

Η αιματηρή επίθεση που πάγωσε την Τουρκία αποδίδεται σε Κούρδους αυτονομιστές. Το μεσημέρι της Δευτέρας το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε επικαλούμενο πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας ότι ο δεύτερος φερόμενος βομβιστής ήταν Τούρκος υπήκοος και συνδεόταν με μαχητές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), ενώ νωρίτερα έγινε γνωστό πως στη επίθεση συμμετείχε και μια γυναίκα η οποία θεωρείται μέλος του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας ο οποίος επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του τόνισε:

Πιστεύουμε ότι ένας από τους δράστες είναι μια γυναίκα που είχε διασυνδέσεις με το ΡΚΚ

Όπως σημειώνουν οι μέχρι στιγμής πληροφορίες πρόκειται για μια γυναίκα γεννημένη το 1992 η οποία είχε καταγωγή από την πόλη Καρς της ανατολικής Τουρκίας.

Να σημειωθεί πως η επίθεση σε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο σημειώθηκε την Κυριακή σε πάρκο σε κεντρικό σημείο της Άγκυρας στις 18:35, τοπική ώρα. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι 37 νεκροί και τουλάχιστον 129 τραυματίες.

Παράλληλα, ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον Κούρδων στο βόρειο Ιράκ, ως εκδίκηση για την αιματηρή επίθεση στην Άγκυρα, σύμφωνα με το κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εννέα F-16 και και δύο F-4 έκαναν επιδρομή εναντίον 18 θέσεων του κουρδικού PKK στο βόρειο Ιράκ.

Σημειώνεται πως η αστυνομία συνέλαβε την Δευτέρα ύποπτους κούρδους μαχητές σε νότια πόλη της Τουρκίας.

Αξίζει να τονιστεί πως παρόλο που δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης ή κάποιο αποδεικτικό στοιχείο ότι το PKK κρύβεται πίσω από την επίθεση, οι αρχές θεωρούν ότι οι Κούρδοι είναι οι υπεύθυνοι για την αιματηρή επίθεση.

Σε δέκα νοσοκομεία της τουρκικής πρωτεύουσας έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 19 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Το Reuters μεταδίδει ότι μετά την έκρηξη, υπήρξαν και πυροβολισμοί.

Από τον Οκτώβριο του 2015 έχουν γίνει στην Άγκυρα τρεις επιθέσεις. Θυμίζουμε πως πριν από έναν μήνα σημειώθηκε ακόμα μια αιματηρή επίθεση στην Άγκυρα, που είχε ως αποτέλεσμα 28 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους.

Τον Οκτώβριο 103 άτομα είχαν σκοτωθεί κι ακόμα 250 είχαν τραυματιστεί μετά από επίθεση από βομβιστές αυτοκτονίας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του τόνισε: «Το τουρκικό κράτος δεν θα υποχωρήσει ποτέ στο δικαίωμά του να υπερασπισθεί τον εαυτό του και τους πολίτες του. Τρομοκρατικές οργανώσεις που χάνουν τη μάχη απέναντι στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας βάζουν ως στόχο αθώους πολίτες».

photo:Reuters

The post Σύλληψη τεσσάρων ατόμων για την επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα