Οδηγός 4 βημάτων για την επίλυση κάθε προβλήματος στην δουλειά

14:43 14/3/2016 - Πηγή: iPop

Προβλήματα στην δουλειά υπάρχουν καθημερινά. Το πραγματικό πρόβλημα όμως έρχεται όταν δεν γνωρίζεις πώς να τα αντιμετωπίσεις και πανικοβάλλεσαι. Εάν μάθεις να τα χειρίζεσαι σωστά, τότε κανένα πρόβλημα δεν θα είναι πρόβλημα για εσένα!

Γι’ αυτό, λοιπόν, το iPop σου ετοίμασε έναν οδηγό 4 βημάτων, τον οποίο θα έχεις ως Ευαγγέλιο όταν εμφανίζεται κάποιο εμπόδιο στην δουλειά σου.

Βήμα 1ο: Αναγνώρισε το πρόβλημα

Ξέρουμε πολύ καλά ότι μας κοιτάς καλά καλά. «Τι εννοείς να αναγνωρίσω το πρόβλημα; Αφού το ξέρω ήδη!».

Όταν αναγνωρίζεις

ένα πρόβλημα, θα πρέπει να είσαι όσο πιο ακριβής γίνεται. Για παράδειγμα: «Αυτή η αναφορά είναι λάθος. Γιατί είναι λάθος; Πώς ξέρεις ότι είναι λάθος; Μέχρι πότε πρέπει να την διορθώσεις;».

Για να είσαι, λοιπόν, σε θέση να πεις ότι έχεις αναγνωρίσει το πρόβλημα, θα πρέπει να μπορείς να απαντήσεις σε μια σειρά ερωτήσεων σχετικά μ’ αυτό.

Βήμα 2ο: Βρες την αιτία του προβλήματος

Ένα τεράστιο μέρος της επίλυσης του προβλήματος είναι το να βρεθεί η αιτία του. Συνήθως όταν γνωρίζεις την αιτία, μπορείς να βρεις και τη λύση. Σκέψου ένα απλό παράδειγμα: Δεν θα ήταν πιο δύσκολο να ξεμπερδέψεις τα ακουστικά σου, εάν δεν κρατούσες με το χέρι σου την μια άκρη τους;

Βήμα 3ο: Πάρε την συμβουλή ενός φίλου

Οκ βάλε ένα όριο στο να επιλύσεις το πρόβλημα μόνος σου, όμως επειδή είναι δουλειά, μην το δεις τόσο εγωιστικά. Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί και μάλιστα άμεσα. Ψάξτο μόνος σου, αλλά αν τα βρεις σκούρα, τότε πάρε την συμβουλή κάποιου, που με τις διαφορετικές του απόψεις μπορεί να σε κάνει να σκεφτείς πράγματα που δεν σου είχαν περάσει από το μυαλό προηγουμένως.

Επιπλέον, η γνώμη των άλλων μπορεί να είναι καθοριστική για να μην εμφανιστεί ξανά το πρόβλημα.

Βήμα 4ο: Λύσε το πρόβλημα

Λίγα λόγια χρειάζονται σ’ αυτό το στάδιο, καθώς εάν έχεις ακολουθήσει τα προηγούμενα βήματα, η επίλυση του προβλήματος θα είναι παιχνιδάκι. Συγκέντρωσε όλες τις πληροφορίες που έχεις, πάρε, εάν είναι απαραίτητο, την βοήθεια κάποιου που κατέχει το αντικείμενο και βάδισε στο δρόμο της λύσης!

Photo: Shutterstock

The post Οδηγός 4 βημάτων για την επίλυση κάθε προβλήματος στην δουλειά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα