Συνετρίβη μαχητικού αεροσκάφους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων- Νεκροί οι πιλότοι

15:26 14/3/2016 - Πηγή: iPop

Μαχητικό αεροσκάφος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συνετρίβη την Δευτέρα στην Υεμένη, λόγω μηχανικής βλάβης, μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα τα οποία επιβεβαιώνουν τον θάνατο των δύο χειριστών.

Όπως ανακοίνωσε ο αραβικός συνασπισμός ο οποίος διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι στην χώρα αυτή.

Δύο πιλότοι από τα ΗΑΕ έπεσαν ως μάρτυρες όταν το αεροσκάφος τους τύπου Μιράζ συνετρίβη τα ξημερώματα της Δευτέρας εξαιτίας μιας τεχνικής βλάβης

Τα τονισθεί πως τα Ηνωμένα Αραβικά

Εμιράτα νωρίτερα είχαν σημειώσει πως είχαν χάσει την επαφή με ένα μαχητικό στην Υεμένη όπου συμμετέχουν στις επιχειρήσεις αεροπορικών πληγμάτων εναντίον των σιιτών ανταρτών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι διατηρούν σχέσεις με το Ιράν.

Μάλιστα, σε σχετική του ανακοίνωση το αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων των Εμιράτων τόνισε πως ότι το αεροσκάφος «συμμετείχε στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Υεμένη στους κόλπους του συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία».

Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που τα Εμιράτα ανακοινώνουν μια τέτοια απώλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές από τις υπηρεσίες ασφάλειας της Υεμένης τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα κι αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν ότι ένα αεροσκάφος του αραβικού συνασπισμού κατέπεσε νωρίς σήμερα στα βουνά του Άντεν, στο νότιο τμήμα της Υεμένης, χωρίς, όμως, να μπορούν να διευκρινίσουν εάν ανήκε ή όχι στην πολεμική αεροπορία των Εμιράτων.

photo:EPA/STRINGER

The post Συνετρίβη μαχητικού αεροσκάφους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων- Νεκροί οι πιλότοι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα