Συλλήψεις κι επεισόδια σε διαδηλώσεις ακροδεξιών και αντιρατσιστών στις Βρυξέλλες (Videos)

10:59 3/4/2016 - Πηγή: iPop

Ομάδα ακροδεξιών επιχείρησε να συγκεντρωθεί στην περιοχή Μόλεμπεκ των Βρυξελλών, όπου κατοικούν κυρίως Μουσουλμάνοι και αποτέλεσε το μέρος όπου είχαν βρει καταφύγιο πολλοί από τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι. Ομάδα αντιρατσιστών από την άλλη προχώρησε σε αντιδιαδήλωση ενάντια στους ξενοφοβικούς ακροδεξιούς.

Αξιωματούχος της βελγικής αστυνομίας αναφέρει χαρακτηριστικά:

Αναμενόταν να γίνει μια διαδήλωση της άκρας δεξιάς, κι έτσι συγκεντρώθηκε μια μεγάλη ομάδα νεαρών αντιρατσιστών και κατοίκων

της περιοχής και κάποια στιγμή 300 ως 400 είχαν περικυκλώσει το αστυνομικό τμήμα

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε δεκάδες συλλήψεις , ενώ επτά ακροδεξιοί προσήχθησαν. Δύο απ’ αυτούς είχαν μαζί τους σπρέι πιπεριού.

Σημειώνεται ότι μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 22ας Μαρτίου, η αστυνομία έχει απαγορεύσει προσωρινά κάθε είδους διαδήλωση ή συγκέντρωση.

Ακόμα 30 άτομα συνελήφθησαν που συμμετείχαν στην πορεία κατά της ισλαμοφοβίας, την οποία και διέλυσαν οι αρχές.

10 αντιρατσιστές συνελήφθησαν ενώ είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο Χρηματιστήριο, το σημείο όπου έχουν τοποθετηθεί λουλούδια και κεριά στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων.

Τέλος, ένα όχημα επιχείρησε να πλησιάσει τους αστυνομικούς, με τους άνδρες να τον χτυπούν με γκλοπ για να απομακρυνθεί και ο οδηγός να χτυπάει μια γυναίκεια καθώς ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα για να φύγει.

Photo: Yves Herman / Reuters

The post Συλλήψεις κι επεισόδια σε διαδηλώσεις ακροδεξιών και αντιρατσιστών στις Βρυξέλλες (Videos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα