Συγκλονίζει η αεροπορική τραγωδία – Ακρωτηρίασαν το πόδι του τερματοφύλακα

19:19 29/11/2016 - Πηγή: iPop

67 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή στην Κολομβία του αεροσκάφους της εταιρίας LaMia που εκτελούσε την πτήση τσάρτερ CP-2933 στην οποία επέβαιναν οι ποδοσφαιριστές της Chapecoense Real. Υπέκυψε στο νοσοκομείο ο τερματοφύλακας Ντανίλο. Ακρωτηρίασαν το πόδι του Φόλμαν.

Μοιραία ήταν η πτήση τσάρτερ CP-2933 για τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Chapecoense Real. Στην πτήση βρισκόντουσαν 72 επιβάτες και 9 μέλη πλήρωμα εκ των

οποίων ανασύρθηκαν ζωντανοί 6 άτομα. Λίγες ώρες αργότερα ο τερματοφύλακας Ντανίλο υπέκυψε στα τραύματα του όσο βρισκόταν στο νοσοκομείο ενώ σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ ο τερματοφύλακας Φόλμαν διακομίσθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και οι γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό του ποδιού του.προκειμένου να του σώσουν τη ζωή.

Οι επιζήσαντες από την ομάδα της Chapecoense Real είναι ο Αλαν Ρούσελ, Ντανίλο και ο Έλιο Ερμίτο Ζαμπιέρ Νέτο. Εκτός από τους τέσσερις ποδοσφαιριστές, από το μοιραίο αεροσκάφος έχουν διασωθεί ακόμα δύο ακόμη επιβάτες, οι Ραφαέλ Κορέα Γκομπάτο και Χιμένα Σουάρες.

Οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στο αεροπλάνο, ήταν οι εξής:
Ντανίλο, Φόλμαν, Χιμένες, Ντένερ, Άλαν Ρούσελ, Καραμέλο, Μαρσέλο, Φιλίπε Μασάδο, Τιέγκο, Νέτο, Ζοσιμάρ, Ζιλ, Σέρχιο Μανοέλ, Ματέους Μπιτέκο, Κλέμπερ Σαντάνα, Άρθουρα Μάια, Κέμπες, Ανανίας, Λούκας Γκόμες, Τιαγκουίνιο, Μπρούνο Ρανζέλ, Κανέλα.

Πέρα από τους παίκτες, ήταν στο αεροπλάνο οκτώ μέλη της διοίκησης της ομάδας, 21 δημοσιογράφοι και τρεις φιλοξενούμενοι του συλλόγου.

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της τραγωδίας, με τις αρχές του αεροδρομίου Jose Maria Cordova του Μεντεγίν να αναφέρουν ότι το αεροσκάφος είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου.

Τριήμερο εθνικό πένθος στην Βραζιλία:

Ο Πρόεδρος της χώρας, Μικέλ Τεμέρ, φανερά συντετριμμένος εξέφρασε τη θλίψη του για τα θύματα της συντριβής και συγκεκριμένα δήλωσε:

«Εκφράζω την αλληλεγγύη μου αυτή τη θλιβερή στιγμή, που η τραγωδία έχει πλήξει δεκάδες βραζιλιάνικες οικογένειες. Το υπουργείο Εξωτερικών και η πολεμική αεροπορία εργάζονται για να βοηθήσουν τους συγγενείς των θυμάτων» σημείωσε και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να ελαφρύνει τον πόνο των φίλων και των οικογενειών του αθλητισμού και της εθνικής δημοσιογραφίας»

Σημειώνεται, πως η Προεδρία της Βραζιλίας ανέφερε στο λογαριασμό της στο Twitter πως «ο Πρόεδρος Μικέλ Τεμέρ κήρυξε εθνικό πένθος τριών ημερών».

Γιατί άλλαξαν αεροπλάνο;

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ η ποδοσφαιρική ομάδα επέλεξε να αλλάξει αεροσκάφος την τελευταία στίγμη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η ομάδα είχε ζητήσει να ταξιδέψει με πτήση τσάρτερ ωστόσο, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βραζιλίας της αρνήθηκε το αίτημα.

Να σημειωθεί πως με την ίδια πτήση ήταν προγραμματισμένο να πετάξει και ο πρόεδρος της ομάδας, Πλίνιο Νταβίντ ντε Νες Φίγιο, ο οποίος άλλαξε την πτήση του λίγες ώρες πριν το ταξίδι.

Διαβάστε επίσης:

Εθνικό πένθος στη Βραζιλία μετά την τραγωδία- Υπέκυψε στο νοσοκομείο ο τερματοφύλακας Ντανίλο

The post Συγκλονίζει η αεροπορική τραγωδία – Ακρωτηρίασαν το πόδι του τερματοφύλακα appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
zugla laka
Τυχαία Θέματα
Συγκλονίζει, – Ακρωτηρίασαν,sygklonizei, – akrotiriasan