ΥΠΕΞ: Η τουρκική ηγεσία προσπαθεί να εξισώσει το θύτη με το θύμα

18:55 29/11/2016 - Πηγή: iPop

Η τουρκική ηγεσία προσπαθεί να εξισώσει το θύτη με το θύμα σχολιάζει το ΥΠΕΞ απαντώντας στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου και υπογραμμίζει πως οι συμψηφισμοί Ερντογάν στο Κυπριακό είναι ανιστόρητοι και αυθαίρετοι.

«Για μία ακόμη φορά η τουρκική ηγεσία προσπαθεί να εξισώσει το θύτη με το θύμα, προχωρώντας σε ανιστόρητους και αυθαίρετους συμψηφισμούς που επιχειρούν να διαγράψουν τις ευθύνες της Τουρκίας ως κατοχικής δύναμης» ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου, απαντώντας στις νέες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν.

Να θυμίσουμε πως ο Ερντογάν

προκάλεσε γι’ ακόμα μία φορά με τις δηλώσεις του στην 7η συνάντηση κορυφής Βοσπόρου για τη διεθνή οικονομική συνεργασία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος σχολάισε πως «χωρίς να ντρέπονται συμμετέχουν στις συνόδους της ΕΕ με σημαία που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο. Δεν μπορείτε να έχετε τέτοια σημαία εκεί υπάρχει και μια «ΠΔΒΚ»» και συνέχισε εκτοξεύοντας απειλές λέγοντας ότι «Εσείς είστε η ελληνοκυπριακή διοίκηση νότιας Κύπρου. Στο Βορρά υπάρχει τουρκική δημοκρατία αυτό θα το βλέπετε. Είναι αγένεια. Έτσι ή αλλιώς αυτό θα το καταλάβουν και θα το μάθουν».

Να υπογραμμίσουμε πως ο Ερντογάν επιβεβαίωσε την επικοινωνία με τον τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, όπου του ζήτησε διμερή και πολυμερή συνάντηση σχετικά με το Κυπριακό ζήτημα.

Photo:Andrea Bonetti / PM Handout

The post ΥΠΕΞ: Η τουρκική ηγεσία προσπαθεί να εξισώσει το θύτη με το θύμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα