Σύγχυση με την ταυτοποίηση των δραστών των Βρυξελλών- Νέα στοιχεία στο φως

07:45 24/3/2016 - Πηγή: iPop

Σύγχυση επικρατεί το τελευταίο 24ωρο σχετικά με την ταυτοποίηση των δραστών των Βρυξελλών, μιας και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, οι αρχές κρατούν σιγή ιχθύος, ενώ νέα στοιχεία βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας. Οι τελευταίες, ανεπιβεβαίωτες ωστόσο πληροφορίες, θέλουν τον Najim Laachraoui, τον άνδρα με το καπέλο, να είναι ο δεύτερος βομβιστής του αεροδρομίου και συνεπώς να είναι νεκρός.

Αυτά που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τους δράστες

Τα

αδέλφια Khalid και Ibrahim el-Bakraoui έχουν αναγνωριστεί ως οι καμικάζι των επιθέσεων στο Μετρό και το αεροδρόμιο αντίστοιχα. Οι δύο Βέλγοι αναζητούνταν ήδη από την αστυνομία λόγω ύποπτων διασυνδέσεων με τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι.

«Ο Ibrahim Bakraoui συνελήφθη και απελάθηκε στην Ολλανδία από την Τουρκία το καλοκαίρι του 2015», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος. Η Τουρκία δήλωσε ότι είχε προειδοποιήσει το Βέλγιο ότι ήταν ύποπτος ξένος μαχητής.

Ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι ο δράστης δεν είχε απελαθεί στο Βέλγιο αλλά στην Ολλανδία.

Βελγικά Μέσα Ενημέρωσης ανακάλεσαν προηγούμενη αναφορά τους, σύμφωνα με την οποία ο τρίτος ύποπτος, Najim Laachraoui, είχε συλληφθεί μετά από ανθρωποκυνηγητό. Ο Laachraoui έκτοτε έχει προκαταρκτικά ταυτοποιηθεί ως ο δεύτερος βομβιστής στο αεροδρόμιο από αναφορές σε βελγικά και γαλλικά ΜΜΕ. Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Τρεις υπόπτους κατέγραψε η κάμερα του αεροδρομίου, δύο φορώντας μαύρα γάντια στα αριστερά χέρια τους καθώς πιστεύεται ότι έκρυβαν πυροκροτητές.

Νεότερες πληροφορίες που έρχονται στο φως από τη Le Monde κάνουν λόγο για έναν δεύτερο δράστη της επίθεσης του Μετρό, τον οποίο κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας , δίπλα στον Khalid el-Bakraoui. Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σημειώνεται όσον αφορά την εξέλιξη των ερευνών ότι:

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εισέβαλε σ’ ένα διαμέρισμα στις Βρυξέλλες και συνέλαβε ένα άτομο, για το οποίο δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα στοιχεία.Κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής στο Schaerbeek μετά τις επιθέσεις, η αστυνομία βρήκε επίσης 15 κιλά εκρηκτικών, 150 λίτρα ακετόνης, 30 λίτρα οξυγονωμένο νερό, πυροκροτητές, μια βαλίτσα γεμάτη με βίδες και καρφιά, καθώς και υλικά, όπως πλαστικά κουτιά, που απαιτούνται για να συσκευάσει κανείς εκρηκτικά.

Ο αριθμός των θυμάτων των επιθέσεων είναι 31 άτομα, ενώ οι τραυματίες έχουν φθάσει τους 300, με 61 απ’ αυτούς να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ.

Διαβάστε εδώ όσα είπε στο iPop Έλληνας γιατρός που εργάζεται στις Βρυξέλλες.

Συνεδρίαση των υπουργών της Ε.Ε.

Συνεδριάζουν σήμερα Πέμπτη οι υπουργοί Ασφάλειας και Δικαιοσύνης στις 17:00 ώρα Ελλάδος στις Βρυξέλλες.

Photo: Emmanuel Dunand/AFP/Getty Images

The post Σύγχυση με την ταυτοποίηση των δραστών των Βρυξελλών- Νέα στοιχεία στο φως appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα