Στόχος της Κυβέρνησης και του ΔΝΤ η έξοδος απ’ το πρόγραμμα το 2018

10:34 11/11/2016 - Πηγή: iPop

«Το ΔΝΤ και η ελληνική Κυβέρνηση θέλουν έναν καθαρό διάδρομο για το πως θα πορευτεί η Ελλάδα και πως θα βγει από το πρόγραμμα το 2018», τονίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του σε εφημερίδα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν τίθενται ζήτημα για τέταρτο Μνημόνιο.

Μετά τα δημοσιεύματα που κάνουν

λόγο για τέταρτο Μνημόνιο, και ο Υπουργός Νίκος Παππάς απ’ την πλευρά του, σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως «δεν υπάρχει θέμα τέταρτου μνημονίου. Αυτό το έχει ξεκαθαρίσει η Κυβέρνηση».

Αυτό είναι διακαής πόθος κάποιων ακραίων ελληνικών κύκλων που θέλουν περισσότερη λιτότητα υιοθετώντας και τις πιο ακραίες θέσεις του ΔΝΤ

Τι ζητάει το ΔΝΤ;

Ισχυρές μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση του χρέους.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, μιλώντας την Πέμπτη σε δημοσιογράφους επανέλαβε την ανάγκη για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, καλωσορίζοντας την πρόταση του Ντάισελμπλουμ να συζητηθούν νέες ιδέες επί του θέματος στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

«Δεν χρειάζεται προκαταβολική εφαρμογή των μέτρων για το χρέος»

Ο Τζέρι Ράις ξεκαθάρισε πως δεν χρειάζεται να εφαρμοστούν προκαταβολικά τα μέτρα για το χρέος, απλά να καθοριστούν.

Η μείωση χρέους δεν χρειάζεται να γίνει προκαταβολικά και μπορεί να γίνει υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της στις μεταρρυθμίσεις. Απαιτείται, όμως, να είναι γνωστός ο τύπος και ο σκοπός της ελάφρυνσης χρέους

Photo: EPA

The post Στόχος της Κυβέρνησης και του ΔΝΤ η έξοδος απ’ το πρόγραμμα το 2018 appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα