Συνεχείς διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ για την εκλογή Τραμπ- Δεύτερη μέρα στους δρόμους οι πολίτες

08:38 11/11/2016 - Πηγή: iPop

Για δεύτερη μέρα οι Αμερικανοί πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως νέου Προέδρου. Οι Αμερικανοί φοβούνται ιδιαίτερα ότι η πολιτική που αναμένεται να ακολουθήσει ο Ντ. Τραμπ θα έχει συνέπειες στον σεβασμό των πολιτικών δικαιωμάτων στην χώρα.

Στα ανατολικά, διαδηλώσεις έγιναν στην Ουάσιγκτον, τη Βαλτιμόρη, τη Φιλαδέλφεια και τη Νέα Υόρκη.

Στα δυτικά, οι πολίτες βγήκαν στους

δρόμους στο Λος Άντζελες, στο Σαν Φρανσίσκο, στο Οουκλάντ στην Καλιφόρνια και στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Denver has a massive spontaneous protest tonight. #NotMyPresident #protestTrump Colorado makes me proud! awe hate hate and we are America! pic.twitter.com/rUBD1zct0T

— Boycott Trump SCION (@puppymnkey) November 11, 2016

H Αστυνομία του Πόρτλαντ τόνισε σε tweet της ότι «ομάδες «αναρχικών» έχουν διεισδύσει στο πλήθος, καταστρέφουν περιουσίες και οπλίζονται με πέτρες που βρήκαν σε εργοτάξιο».

Η Αστυνομία καλεί τους πολίτες να απομακρυνθούν απ’ το σημείο.

Το ζήτημα των διαδηλώσεων συζητήθηκε και κατά την συνάντηση των Ομπάμα- Τραμπ την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο. Ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την άποψη ότι «οι πολίτες των ΗΠΑ έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ». Ωστόσο, παράλληλα έσπευσε να τονίσει ότι «είμαστε όλοι πρώτα Αμερικανοί και πατριώτες, όχι Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικάνοι».

I'm scared for the future, but we are #StrongerTogether #TrumpProtest #NotMyPresident pic.twitter.com/Xsdk4B3JXP

— Brofessor Will (@BasedWillMagner) November 11, 2016

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε τις εν λόγω διαμαρτυρίες μέσω Twitter γράφοντας:

«Είχα μια πολύ ανοιχτή και επιτυχημένη εκλογή. Τώρα επαγγελματίες διαδηλωτές, υποκινούμενοι από τα media, διαδηλώνουν εναντίον μου. Πολύ άδικο».

The post Συνεχείς διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ για την εκλογή Τραμπ- Δεύτερη μέρα στους δρόμους οι πολίτες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα