Στο στόχαστρο μετά τα «Panama Papers» ο πρόεδρος της Αργεντινής, Μάκρι

15:27 8/4/2016 - Πηγή: iPop

Μετά τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντ. Κάμερον στο στόχαστρο για το παγκόσμιο οικονομικό σκάνδαλο των «Panama Papers» βρίσκεται και ο πρόεδρος της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι.

Αξίζει να τονισθεί πως μετά τις αποκαλύψεις των «Panama Papers» έρευνες ξεκινούν από την εισαγγελία της χώρας του για τον Μαουρίσιο Μάκρι.

Να θυμίσουμε πως την Πέμπτη αν και έλεγε πως δεν έχει καμιά σχέση με το σκάνδαλο ο Ντ. Κάμερον παραδέχτηκε πως κατείχε μερίδιο σε ένα υπεράκτιο fund.

Τα διεθνή Μέσα κάνουν λόγο για «μεγάλο πισωγύρισμα» του Προέδρου

της Αργεντινής, καθώς, μέχρι τώρα, όπως τονίζουν τασσόταν κατά της διαφθοράς.

Η εισαγγελίας της Αργεντινής αποσκοπεί στο να αποσαφηνιστεί αν ο Μάκρι, ο οποίος εξελέγη τον περσινό Νοέμβριο, έπρεπε να είχε αναφέρει στη δήλωση των περιουσιακών του στοιχείων πως το όνομα του βρίσκονταν σε δύο υπεράκτιες εταιρείες.

Μάλιστα, την Τετάρτη βουλευτής της αντιπολίτευσης στην Αργεντινή κατέθεσε μήνυση εναντίον του Προέδρου για φοροδιαφυγή.

Ο Μ. Μάκρι τόνισε σε δηλώσεις του από το Προεδρικό Μέγαρο:

Θα διαβιβάσω την Παρασκευή στη Δικαιοσύνη όλα τα απαραίτητα έγγραφα ώστε ο δικαστής να επαληθεύσει ότι αυτό που έκανα είναι σωστό και ότι δεν υπάρχει κάποια αξιόμεμπτη παράλειψη στη δήλωση εισοδημάτων μου το 2007 και το 2008

Και πρόσθεσε: «Είμαι καθαρός, σέβομαι το νόμο. Δεν έχω τίποτα να κρύψω».

Που εμφανίζεται το όνομα του Αργεντίνου Προέδρου;

Σε δύο offshore εταιρείες, τη Fleg Trading Ltd στις Μπαχάμες, η οποία υπήρχε από το 1998 ως το 2008, και την Kagemusha SA στον Παναμά που ιδρύθηκε το 1981.

The post Στο στόχαστρο μετά τα «Panama Papers» ο πρόεδρος της Αργεντινής, Μάκρι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα