Νέο κόμμα από τους Καρατζαφέρη- Μπαλτάκο

15:01 8/4/2016 - Πηγή: iPop

«Εθνική ενότητα» θα λέγεται το νέο κόμμα που σχηματίζουν από κοινού ο Γιώργος Καρατζαφέρης με τον Τάκη Μπαλτάκο. Η δημιουργία του ανακοινώθηκε επίσημα την Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν για την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος τους οι Καρατζαφέρης- Μπαλτάκος τόνισαν: «Είμαστε η συνέχεια της ΕΡΕ

του Καραμανλή και του Αβέρωφ» ενώ δήλωσαν πως το έμβλημά του θα είναι ο πυρσός.

Εθνική Ενότητα, το όνομα του κόμματος που ανακοινώνουν Καρατζαφέρης-Μπαλτάκος.
(Ο πυρσός δεν εκπλήσσει) #kpolitics pic.twitter.com/9RtvS6U5jW

— George Terzis (@geoterzis) 8 Απριλίου 2016

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης θα είναι ο Πρόεδρος του νέου πολιτικού σχηματισμού και ο Τάκης Μπαλτάκος θα έχει το ρόλο του γενικού γραμματέα.

Χαρακτηριστικά ο Γ. Καρατζαφέρης τόνισε:

«Είναι μια νέα προσπάθεια με παλιές ρίζες. Το νεοϊδρυθέν κόμμα είναι ευρωσκεπτικιστικό και αντιμνημονιακό. Το 90% των σημερινών βουλευτών είναι μνημονιακοί».

Οι επαφές με προσωπικότητες και σχηματισμούς του ευρύτερου δεξιού χώρου θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες. Οι επαφές σύμφωνα με πληροφορίες θα αφορούν τους Χριστιανοδημοκράτες του Νίκου Νικολόπουλου. Παράλληλα, δεν θα εξαιρεθούν ούτε πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο Γιάννης Μιχελάκης και ο Αργύρης Ντινόπουλος, αλλά και διαγραμμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος που είχε προσχωρήσει στον ΛΑ.Ο.Σ.

Την δημιουργία του νέου κόμματος σχολίασε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζοντας την «απόπειρα να αποκτήσουν μια κάποια πολιτική έκφραση γνωστές προσωπικές φιλοδοξίες» και τονίζοντας πως: «Δεν αφορά τη ΝΔ».

photo:ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

The post Νέο κόμμα από τους Καρατζαφέρη- Μπαλτάκο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα