Στο φως η δικογραφία της δολοφονίας του 22χρονου

11:27 15/7/2017 - Πηγή: iPop

Στοιχεία της δικογραφίας για τον θάνατο του 22χρονου Αμερικανού Bakari Jaward Henderson άρχισαν να δίνονται στην δημοσιότητα. Οι πληροφορίες αλλά και οι καταθέσεις που έχει στα χέρια της η αστυνομία έρχονται να ρίξουν φως στις λεπτομέρειες του εγκλήματος.

Η οικογένεια του αδικοχαμένου νέου εκτός από την σωρό του θα λάβει και ελάχιστα προσωπικά του αντικείμενα. Το μόνο που βρέθηκε να είχε μαζί του ο νεαρός τουρίστας ήταν ένα ζευγάρι σκουλαρίκια και

ένα καφέ πορτοφόλι. Στον Λαγανά της Ζακύνθου είχε φτάσει μόλις τρεις μέρες πριν χάσει τη ζωή του από τον άγριο ξυλοδαρμό.

Εννέα άτομα, ένας Έλληνας barman και οκτώ Σέρβοι, φαίνεται να εμπλέκονται στη δολοφονία του Bakari. Οι εφτά, έπειτα από την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα βρίσκονται ήδη στη φυλακή, ενώ δύο έχουν αφεθεί προσωρινά ελεύθεροι.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων και το video που έχει δοθεί στη δημοσιότητα φαίνεται να βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία. Απέναντι σε αυτά τα στοιχεία έρχονται οι καταθέσεις των κατηγορούμενων σχετικά με την δολοφονία του 22χρονου.

Ο νοσηλευτής που παρέλαβε τον νεαρό με το ιδιωτικό ασθενοφόρο κατέθεσε τι είδε όταν έφτασε στον τόπο του εγκλήματος. Είχε ειδοποιηθεί για την ύπαρξη ενός ατόμου πεσμένου στον δρόμο, έξω από το bar LUSH που δεν ενέπνεε. Το θέαμα που αντίκρισε ήταν ανατριχιαστικό.

Εκεί υπήρχε στο δρόμο έναν νεαρό άτομο, έγχρωμο, αναίσθητο, δεν είχε αναπνοή και έφερε εμφανέστατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εκδορές και αίματα στο μισό δεξί μέρος του προσωπικού κρανίου του.

Όλα αυτά συνέβησαν περίπου στις 3:23. Μέσα στο ασθενοφόρο έγινε ανεπιτυχείς προσπάθεις για καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Αμέσως ο νοσηλευτής ειδοποίησε ότι μεταφέρεται σοβαρό περιστατικό στο νοσοκομείο και μέσα σε λίγα λεπτά κατέφθασαν σε αυτό. Στο σώμα του νεαρού τα μόνο εμφανή σημάδια κακοποίησης βρίσκονταν στο κεφάλι, ενώ τα υπόλοιπα μέρη έμοιαζαν άθικτα.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας αναφέρει πως ο θάνατος ήταν ακαριαίος και προήλθε από «κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις δια θλώντος οργάνου προκληθείσες -μηχανικής ενεργητικής πλήξεως- ανθρωποκτονία».

Κατά τις έρευνές της η αστυνομία εξέτασε μεγάλο αριθμό στοιχείων. Είχε στα χέρια της το video όπου το εξέτασε διεξοδικά προκειμένου να αποτυπωθεί με ευκρίνεια η ενδυμασία των δραστών αλλά και τα σωματικά τους χαρακτηριστικά. Έπειτα προχώρησαν σε κατάσχεση των ρούχων που φορούσαν οι κατηγορούμενοι εκείνη τη νύχτα, στα υφάσματα των οποίων εντοπίστηκαν «καστανέρυθρες κηλίδες πιθανόν αίματος». Επρόκειτο να γίνει εξέταση DNA από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να εξακριβωθεί πως το αίμα ανήκει στο θύμα.

Οι κατηγορούμενοι αναγνώρισαν στο video τους εαυτούς τους. Ωστόσο όλοι αρνούνται την κατηγορία για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, από κοινού και κατά συναυτουργία καθώς θεωρούν πως δεν φέρουν όλοι το ίδιο μερίδιο ευθύνης. Ακόμα όλοι οι εμπλεκόμενοι αρνούνται πως χτύπησαν τον νεαρό στο κεφάλι. Επιπλέον ένας από τους Σέρβους, επικαλούμενος του video, υποστηρίζει πως δεν βρέθηκε ποτέ κοντά στο θύμα.

The post Στο φως η δικογραφία της δολοφονίας του 22χρονου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα