Στο ελληνικό χρέος εστιάζει ο Ντάισελμπλουμ αλλά και ο Λευκός Οίκος

10:56 12/5/2016 - Πηγή: iPop

Το ελληνικό χρέος εστίασαν ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ αλλά και ο επικεφαλής του Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου, Τζέισον Φέρμαν τις τελευταίες ώρες.

Ο Τζέισον Φέρμαν χαρακτήρισε απαραίτητη την αναδιάρθρωση του χρέους και μάλιστα προειδοποίησε πως «σε διαφορετική περίπτωση, η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να εισέλθει

σε βιώσιμο δρόμο ανάκαμψης».

Σε συνέντευξή του την οποία παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε πως «η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αυτή τη στιγμή, είναι το πλέον σημαντικό ζήτημα» και πρόσθεσε: «Χωρίς αυτή δεν θα βρούμε μία βιώσιμη λύση για τα προβλήματα της Ελλάδας».

Την ίδια στιγμή κρυμμένο πλούτο βλέπει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στην χώρα μας, όπως αναρωτιέται πού έχει πάει, την ίδια στιγμή που τονίζει πως πλέον έχει έρθει η στιγμή να γίνει συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ απατώντας σε ερωτήσεις στο Oxforf Union είπε συγκεκριμένα για τον πλούτο της Ελλάδας: «Το πιο λυπηρό πράγμα για την Ελλάδα είναι ότι υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο».

Για το χρέος, είπε ότι «από το καλοκαίρι, το Eurogroup έχει υπάρξει μακράν πιο παραγωγικό, αλλά τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

Ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά πως δεν τίθεται θέμα για κούρεμα του χρέους, παρά μόνον για ελάφρυνσή του. «Το ελληνικό χρέος είναι τόσο μεγάλο και η οικονομία τόσο ασταθής, που δημιουργεί ένα μεγάλο θέμα, δεν θέλουμε να το ξεφορτωθούμε, δεν θα υπάρξουν κουρέματα. Αλλά θέλουμε να εξετάσουμε τρόπους να το ελαφρύνουμε».

Ο επικεφαλής του Eurogroup υπογράμμισε πως κανείς δεν θέλει να γίνει επιστροφή στην κρίση διότι κάτι τέτοιο θα ήταν επιζήμιο τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.

Τέλος, για τα σκληρά μέτρα που καλείται να λάβει η χώρα μας, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σχολίασε:

Είναι σκληρά, αλλά πρέπει να ληφθούν. Οι πολίτες πρέπει να πληρώσουν φόρους, κάτι όχι ευχάριστο ιδιαίτερα σε μία κρίση, αλλά πρέπει να γίνει για να χτιστεί μία χώρα. Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει δύσκολα μέτρα. Δεν θα το αρνούμουν ποτέ αυτό

Γερμανία: Από το 2018 τα μέτρα για το χρέος και εάν…

Μπορεί να εκφράζει αισιοδοξία για συμφωνία μέχρι το επόμενο Eurogroup η Γερμανία, ωστόσο, μπλοκάρει τις προσδοκίες για άμεσα μέτρα για την αναμόρφωση του ελληνικού χρέους.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε την Τετάρτη: «Αυτό που αποφασίστηκε είναι ότι, αν το 2018 υπάρξει ανάγκη, τότε θα μπορούμε να συζητήσουμε μέτρα για το χρέος».

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών επιβεβαιώνουν και τα λεγόμενα του ίδιου του Υπουργού ότι δεν υπάρχει ανάγκη για κούρεμα του ελληνικού χρέους και ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα για τα επόμενα δέκα χρόνια.

photo:Aris Oikonomou / SOOC

The post Στο ελληνικό χρέος εστιάζει ο Ντάισελμπλουμ αλλά και ο Λευκός Οίκος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα