Διαδηλωτές προσπάθησαν να μπουν σε Υπουργείο Εργασίας- «Ματωμένες» ποδιές κρεμούν οι νοσηλευτές

10:44 12/5/2016 - Πηγή: iPop

Να μπουν στο Υπουργείο Εργασίας προσπάθησαν εργαζόμενοι οι οποίοι πραγματοποιούν συγκέντρωση ακριβώς μπροστά από το κτήριο. Οι διαμαρτυρόμενοι προσπάθησαν να μπουν από την πίσω πόρτα αλλά την βρήκαν κλειδωμένη κι έτσι ανέβηκαν στα κάγκελα. Την ίδια στιγμή πορεία προς τη Βουλή και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας από τους νοσηλευτές με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας σχολίασε σε ανακοίνωσή
του:

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ημέρα για το νοσηλευτικό κλάδο που με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση καθημερινά κάτω από δυσβάσταχτες συνθήκες εργασίας προσφέρουν υπηρεσίες σε Έλληνες και πρόσφυγες, ωστόσο απέχει μακράν από το να είναι ημέρας γιορτής

Για την ΕΝΕ η σημερινή θα ήταν ημέρα γιορτής εάν είχαν καλυφθεί οι θέσεις στα νοσοκομεία και ειδικά στις ΜΕΘ και δεν αναγκάζονταν οι γιατροί να φύγουν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά.

Ακόμα, οι νοσηλευτές θα ήθελαν να έχει ικανοποιηθεί το αίτημά τους «περί θεσμοθέτησης του κλάδου των Νοσηλευτών και ο νοσηλευτής αποκτούσε μια καθαρή και διακριτή επαγγελματική ταυτότητα μεταξύ των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας».

Το σύνθημα της εφετινής Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ‘Βελτιώνοντας την Ανθεκτικότητα του Συστήματος Υγείας’. Ωστόσο για την ελληνική πραγματικότητα η ημέρα αυτή θα αποτελεί ορόσημο προβληματισμού και όχι εορτής».

The post Διαδηλωτές προσπάθησαν να μπουν σε Υπουργείο Εργασίας- «Ματωμένες» ποδιές κρεμούν οι νοσηλευτές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα