«Μπλόκο» στα σχέδια της Κυβέρνησης για κίνητρα για αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων του εξωτερικού

09:44 12/5/2016 - Πηγή: iPop

Δεν τα βρήκαν Κυβέρνηση- Θεσμοί, με τους πιστωτές να απορρίπτουν κάθε ελληνική πρόταση σχετικά με την παροχή κινήτρων για την αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων του εξωτερικού.

Συνεπώς, η διάταξη η οποία περιέχεται στη συμφωνία προς το παρόν δεν περιλαμβάνει κανένα κίνητρο για ν’ αποκαλύψει κανείς εθελοντικά τα αδήλωτα εισοδήματά του στο εξωτερικό.

Πληροφορίες θέλουν το Κουαρτέτο να αντέδρασε διότι είναι αντίθετο σε οποιοδήποτε μέτρο που ευνοεί τους φοροφυγάδες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η Κυβέρνηση είχε προτείνει στους Θεσμούς χορήγηση κινήτρων για όσους αποκαλύψουν

εθελοντικά εισοδήματα που δεν έχουν φορολογηθεί, αλλά και τα κεφάλαια να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε χώρα-μέλος της Ε.Ε. Αυτό σημαίνει πως, εάν τα χρήματα είναι σε κάποια χώρα της Ε.Ε. μπορούν να παραμείνουν εκεί, αλλά εάν βρίσκονται στο Λουξεμβούργο ή την Ελβετία θα πρέπει να επιστρέψουν σε χώρα εντός της Ε.Ε.

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών τονίζει με βάση τα νέα δεδομένα καθίσταται αδύνατη η δημιουργία περιουσιολογίου, διότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει βάση δεδομένων με τα στοιχεία της περιουσίας των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών.

Έτσι, προς το παρόν η εφαρμογή παίρνει μετάθεση για το 2017.

Άλλα στελέχη υποστηρίζουν ότι ούτε και το TAXISnet θα μπορέσει να «σηκώσει» περιουσιολόγιο.

Σχετικά με το περιουσιολόγιο σημειώνεται ότι στόχος ήταν η έναρξή του τον Ιανουάριο του 2016.

The post «Μπλόκο» στα σχέδια της Κυβέρνησης για κίνητρα για αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων του εξωτερικού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα