Στήθος με στήθος Angela Merkel – Martin Schulz στις δημοσκοπήσεις

09:30 26/2/2017 - Πηγή: iPop

Σε πραγματικό θρίλερ εξελίσσονται οι εηεξελίξεις στη Γερμανία καθώς στήθος με στήθος βρίσκονται Angela Merkel – Martin Schulz στις δημοσκοπήσεις. Ισόπαλοι στο 32% της πρόθεσης ψήφους.

Από την στιγμή που μπήκε στην κούρσα για την Καγκελαρία ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, τα ποσοστά του SPD είδαν κατακόρυφη αύξηση με αποτέλεσμα στην πρόθεση ψήφου να βρίσκονται ισόπαλοι με 32% συντηρητικοί και σοσιαλδημοκράτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Emnid η οποία δημοσιεύεται σήμερα, Κυριακή, στην εφημερίδα Bild am Sonntag επτά μήνες πριν από τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία.

Να τονίσουμε πως η έρευνα της Emnid διεξήχθη σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.880 προσώπων από τη 16η ως την 22η Φεβρουαρίου

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 36% των ερωτηθέντων θεωρεί πως ο Schulz θα διαδεχθεί τη Μέρκελ στην καγκελαρία μετά τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, ενώ το 50% πιστεύει το αντίθετο.

Στη δημοσκόπηση το αντιμεταναστευτικό, αντιευρωπαϊκό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία βρίσκεται στην τρίτη θέση με το 9%, ενώ το κόμμα Η Αριστερά στο 8%. Οι Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες συγκεντρώνουν από ένα 7%.

photo:DPA

The post Στήθος με στήθος Angela Merkel – Martin Schulz στις δημοσκοπήσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα