Σταμάτα ό,τι κάνεις και δες το Becoming στο Netflix

12:11 8/5/2020 - Πηγή: iPop

Στιγμές απεριόριστης χαράς, κατάμεστα στάδια, συγκίνηση, δάκρυα, άγχος, σιωπή… Το Becoming στο Netflix εισβάλλει για λίγο στα “άδυτα” της προεδρίας του Obama αφήνοντάς πας να πάρουμε μια γεύση απ’ το τι συνέβαινε, αλλά το πιο βασικό απ’ όλα είναι ότι δείχνει το μετά. 

Στο ντοκιμαντέρ του Netflix, η Michelle Obama

μας αφηγείται την ιστορία της, καθώς η ταινία την ακολουθεί στην περιοδεία της σε 34 πόλεις για την προώθηση του βιβλίου της, Becoming.

Κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ τα βλέπουμε όλα: Τις στιγμές που είναι καλεσμένη και συνομιλεί με κάποιον star σε κατάμεστο γήπεδο, τις στιγμές που επισκέπτεται μειονοτικές κοινότητες και δίνει motivational ομιλίες, τις γλυκές στιγμές με τη μητέρα της, αλλά κι εκείνες που κάθεται μόνη και κοιτάει απ’ το παράθυρο, σαν να στοχάζεται ολόκληρη τη ζωή της.

Η Michelle μας μιλάει για τη ζωή της πριν παντρευτεί, τα παιδικά της χρόνια, τις αναμνήσεις και την απώλεια του πατέρα της, την ιδιαίτερη σχέση με τον αδερφό της… Μέσα απ’ τις αφηγήσεις της στην κάμερα, αλλά και στους παρουσιαστές με τους οποίους συνομίλησε μιλάει για τον Barack, το πώς ξεκίνησε ο έρωτάς τους και το πώς απ’ τη μια μέρα στην άλλη βρέθηκαν να μετακομίζουν στον Λευκό Οίκο.

Το Becoming στο Netflix αποτελεί μια υπενθύμιση ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα. Γιατί η Προεδρία του Obama μας γέμισε ελπίδα. Δεν γίνεται να δεις την ταινία και να μην σκεφτείς πόσο σου λείπουν οι μέρες που η οικογένεια Obama βρισκόταν στην θέση των Trumps.

Κι αν αναρωτιέσαι εάν γίνεται αναφορά στον Trump η απάντηση είναι ναι. Μέσα απ’ τα λόγια της Michelle ενώ βρίσκεται στο αυτοκίνητο:

Καταλαβαίνω όσους ψήφισαν τον Trump. Τους καταλαβαίνω. Όμως όσους δεν ψήφισαν καθόλου, τους νέους, τις γυναίκες… Εκεί είναι που συνειδητοποιείς ότι κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι όλο αυτό είναι ένα παιχνίδι

Σεβασμός και αγάπη. Αυτά ένιωσα βλέποντας το ντοκιμαντέρ. Η Michelle και ο Barack είναι ωραίοι άνθρωποι. Βγάζουν καλοσύνη προς όλους. Κι αυτό το αντιλαμβάνεσαι όχι κοιτώντας απλά τα πλάνα απ’ τις δημόσιες εμφανίσεις τους και την τρυφερότητα που έχουν μεταξύ τους, αλλά και απ’ το πώς συμπεριφέρονται στους συνεργάτες και φίλους τους.

Η ενέργειά τους είναι φοβερή. Οι περιγραφές της Michelle ειλικρινείς, βγαλμένες απ’ την ψυχή της, χωρίς να ωραιοποιεί καμία κατάσταση που έζησε. Χωρίς να διστάζει να παραδέχεται πως όταν δεν έχεις όλα τα βλέμματα της υφηλίου πάνω σου, τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα.

Και μέσα απ’ όλες τις περιγραφές της ζωής της και της περιόδου που ήταν Πρώτη Κυρία, ξεδιπλώνεται ολόκληρη η ιστορία και η ζωή της Michelle.

«Να βρεις την ιστορία σου. Και να την αποδεχθείς», ακούμε να συμβουλεύει η Michelle μια έφηβη κι αυτό είναι ίσως όλο το νόημα του Becoming στο Netflix.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Να βρεις κάποιον να σε αγαπά όπως ο Barack τη Michelle!

Το άρθρο Σταμάτα ό,τι κάνεις και δες το Becoming στο Netflix εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα