Ο άνθρωπος του Μετρό

22:02 16/7/2014 - Πηγή: iPop

Έχεις χρησιμοποιήσει σίγουρα το μετρό κάποια στιγμή. Εκεί σε κάποιο βαγόνι είναι ο άνθρωπος του μετρό. Αυτός που μιλάει σε όλους, αλλά λίγοι του απαντούν. Αυτός που ζητάει τη βοήθεια μας, αλλά λίγοι την δίνουμε. Γιατί όμως;

Αν έρθει κάποιος συγγενής ή κάποιο στενό σου πρόσωπο για βοήθεια, θα την δώσεις. Όταν όμως, ένας άνθρωπος μπαίνει στη διαδικασία να απευθυνθεί σε εκατοντάδες άτομα την ημέρα για ελεημοσύνη, τότε απλά τον

προσπερνάς γιατί είναι ένας «απ’αυτούς».

Έλα μωρέ σιγά μην δώσω, επιχείρηση το έχουν κάνει

Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να αρνηθώ, πως όντως, πολλοί έχουν εκμεταλλευτεί την κατάσταση. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν άτομα, που να εννοούν αυτά που λένε και την ιστορία που μοιράζονται. Σκέψου λίγο πόσο δύσκολο είναι να μπεις στη διαδικασία να κοιτάξεις κατάματα τόσους ανθρώπους που δεν γνωρίζεις και να παρακαλάς για βοήθεια.

Σιγά μην δώσω λεφτά, ναρκωτικά θα πάρει

Αν αφήσεις τον εαυτό σου για λίγο, να φύγει μακρυά από τα προσχήματα και κάθε ταμπού, τότε ίσως να αποδεχθείς πως πολλοί απ’αυτούς που κοιτάς υπαινικτικά και αποκαλείς «πρεζάκια», είναι στη πραγματικότητα ασθενείς. Ξέρω πως η πρώτη απάντηση που θα δώσεις είναι πως «ήθελε και ήπιε», αλλά κάτσε σκέψου πόσο εύκολο είναι για ορισμένα άτομα να πέσουν σ’αυτό το σφάλμα και να μην μπορούν να γυρίσουν πίσω γιατί δεν έχουν κάποιον να τους βοηθήσει. Δεν δικαιολογώ κανέναν. Απλά κατανοώ και εξηγώ.

Δεν θα σωθεί με το 1 ευρώ μου

Κι όμως θα σωθεί με το ένα σου ευρώ θα αλλάξεις πολλά. Γιατί αν υπάρχει η νοοτροπία της βοήθειας τότε το 1 ευρώ σου θα κάνει παρέα στο 1 ευρώ άλλων είκοσι ατόμων. Έτσι όμως ακούγετε πως θα πληρώνουμε άτομα για να μπαίνουν απλά στο μετρό για λίγη ώρα και να βγάζουν ένα μισθό μεγαλύτερο από τον δικό μας. Αυτό είναι μια αρχή, απλά. Το να βοηθήσεις και να ευαισθητοποιηθείς είναι η βάση. Μετά δεν θα δώσεις λεφτά, θα τον βοηθήσεις να μπει σε κάποιο πρόγραμμα του κράτους. Αν δεν έχει πρόγραμμα το κράτος τότε το πιέζεις να κάνει. Αν υπάρχουν άτομα που το κάνουν ήδη, βοήθησε τους.

Συμπέρασμα!

Ανήκω σε κάποια οργάνωση, που αυτή τη στιγμή είμαι έτοιμος να σου συστήσω. Είμαι ένας μυστικός υπάλληλος. Κρύβομαι ανάμεσα σας με το κωδικό όνομα «Λεωνίδας». Η οργάνωση αυτή ονομάζεται ανθρωπιά και είναι μέσα στον καθένα μας. Μέσα σε δισεκατομμύρια καρδιές. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πυροδοτήσουμε αυτή την ανθρωπιά.

The post Ο άνθρωπος του Μετρό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα